Home >> Tehnologie >> 10 moduri prin care poti beneficia de avantajul unei case tehnologizate

10 moduri prin care poti beneficia de avantajul unei case tehnologizate

Tehnologia isi are loc de mult timp in casele noastre, iar smartphone-urile si tabletele ne pun la indemana noi moduri de a beneficia de tehnologia existenta in acest moment. Urmatoarele idei iti vor transforma casa si stilul de viata pentru totdeauna.

1. Tehnologie inteligenta. Camere video care iti pot spune cine este in casa in orice moment, indiferent unde te afli in lume. Internet care iti permite sa vezi ce produse ai nevoie si sa le comanzi online. Securitate sporita prin sisteme de alarma. Climatizarea casei pana la nivel de camera. Aprinderea si stingerea luminilor in functie de prezenta in camera. Toate aceste facilitati si multe altele te ajuta sa iti rezervi mai mult timp pentru tine, iti economisesc bani (in timp) pentru ca gestioneaza inteligent resursele, iti ofera comfortul necesar atunci cand ai nevoie.

2.  Bucataria inteligenta. Aceasta a fost intotdeauna centrul inteligent de comanda cand a fost vorba de gatit, discutii in familie, petreceri si multe altele. Deja multe din electrocasnicele prezente azi pe piata folosesc tehnologii extreme care erau de neconceput acum cativa ani. V-ati gandit sa va uitai la film la frigider? Da, exista frigidere cu televizor incorporat. Cum multi dintre noi mananca si se uita la stiri, ce loc mai bun s-ar fi putut gasi pentru un televizor? Tot legat de frigider, producatorii se grabesc sa gaseasca tehnologii cat mai putin poluante pentru mediu. Pentru a veni in sprijinul celor ocupati, frigiderul te poate anunta pe telefon cand nu mai ai lapte. Sau bere, depinde cum il programezi. Mai mult, chiar poate face comenzi online in numele tau.

3. Economisirea de energie si siguranta echipamentelor. Tehnologia actuala te poate ajuta sa salvezi bani prin economisirea de curent, apa, caldura etc. De exemplu, plitele electrice se activeaza doar daca intra in contact cu o suprafata metalica. Frigiderele au programe de „vacanta”, reducand consumul de curent la valori minimale. Un sistem central poate pastra in functiune doar sistemele necesare pana cand ajungi acasa. Calorifele au repartitoare de caldura care ne ajuta sa gestionam mai bine caldura.

4. Control total, oriunde te afli. Casa ta poate deveni un sistem complex pe care il poti administra de acasa sau de la distanta. Daca te intrebi ce face copilul tau acasa cat timp esti plecat la serviciu, sau daca esti plecat in vacanta si vrei sa stai linistit, telefonul mobil iti poate fi un aliat de nadejde, prin verificarea sistemelor de securitate si supraveghere.

5. Relaxare si comfort. Poti controla intr-o baie nu doar temperatura apei cat timp faci baie, dar poti controla ambianta creata prin muzica dorita, lumini etc. Daca folosesti baia impreuna cu partenerul, de ce n-ai putea memora setarile pentru fiecare utilizator?

6. Economiseste apa. Nu e vorba doar de factura de apa cat si de dorinta de a nu irosi o resursa pretioasa. Foloseste tehnologii care utilizeaza mai putina apa dar au picatura de apa mai mare sau care folosesc diverse tehnologii pentru o mai buna distribuire a apei in timpul dusului. Exista tehnologii care opresc si pornesc apa daca detecteaza miscare, care afiseaza temperatura apei si o regleaza la temperatura dorita.

7. Incalzeste si raceste casa in mod inteligent. Exista tehnologii care iti „invata” obiceiurile tale si ale celorlati din casa. Sau care pot fi programate sa porneasca sau sa opreasca caldura/aerul conditionat. Sau care pot fi controlate prin intermediul internetului sau al telefonului mobil.

8. Arhitectura inteligenta. Pe langa tehnologia inteligenta poti folosi si experienta umana. Plaseaza ferestrele in zone care profita de avantajele date de fiecare anotimp. Foloseste sisteme de usi si ferestre care ajuta la pastrarea temperaturii in casa. Natura este cel mai bun arhitect.

9. Inovatia este motorul tehnologiei. Masa de cafea a devenit noul centru tehnlogic al casei, poti naviga pe internet, distra prietenii, vedea videoclipuri. Telefonul porneste televizorul, arata pozele facute peste zi, trimite informatii mai departe. Programele tv nu se mai prin on air ci on line.

10. Automatizarea proceselor. De la schimbarea automata anuantelor de interior, ridicarea rulourilor, controlul automat a temperaturii apei din piscina, automatizarea tehnologica isi pune amprenta asupra stilului nostru de viata.

 

 

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com