Home >> Sanatate >> 10 moduri prin care puteti reintra in forma

10 moduri prin care puteti reintra in forma

Miscarea fizica este modul perfect prin care va puteti reintra in forma. Intre sedinte, intalniri cu clientii si masa de pranz se pot face diverse activitati care sa va ajute atat fizic cat si mental, chiar daca e vorba de doar cateva minute zilnic. Iata cateva idei care va vor ajuta:

1. Alegeti o activitate care va place. Fie ca mergeti sa inotati in piscina, sau va luati abonament la o sala de fitness din Crangasi sau iesiti la o plimbare, orice activitate poate deveni un exercitiu pentru a reintra in forma. Incercati dansul, mergeti pe jos, gradinaritul, yoga, mersul cu bicicleta. Iesiti cu copilul sau familia la plimbare dimineata sau seara.

2. Impartiti activitatea in sectiuni pe tot parcursul zilei, nu este nevoie sa faceti toate exercitiile odata. Zece minute dimineata, la pranz si seara si veti avea acelasi beneficii ca si cand ati fi facut exercitii 30 de minute o singura data.

3. Faceti exercitii impreuna cu un prieten. Gasiti pe cineva care va poate motiva sa iesiti din casa, s-ar putea ca motivarea sa fie reciproca.

4. Mergeti in pas vioi, ca si cum ati intarzia la o intalnire. Sau puteti incepe sa numarati pasii: 120 pana la 135 de pasi pe minut corespund unei viteze de 5-6 km pe ora, un scop foarte bun de atins.

5. Nu va petreceti toata pauza de masa stand jos. Mancati apoi faceti o plimbare de 20 minute.

6. Folositi un pedometru pentru a va masura pasii. Incercati sa ajungeti la cel putin 7000 de pasi in fiecare zi.

7. Urcati pe scari cat mai des posibil. Incepeti cu distante scurte, cateva etaje, apoi veti ajunge sa urcati si coborati pe scari fara probleme.

8. Opriti televizorul, calculatorul si telefonul mobil. Exista multe sali de fitness in Bucuresti si in aproape tote orasele mari din tara, unde pe langa miscare, puteti socializa si discuta fata in fata decat prin intermediul unui telefon sau calculator.

9. Renuntati la masina personala iar daca mergeti cu transportul in comun si reduceti durata de mers coborand cu o statie sau chiar doua inainte de destinatie. Daca transportul in comun nu reprezinta o optiune, atunci incercati sa veniti cu bicicleta sau, daca masina este singura solutie, parcati mai departe de destinatie astfel incat sa mergeti pe jos pana la birou.

10. Incercati diverse sporturi, veti descoperi unele care va vor face placere. Rugati prietenii care fac sporturi sa va ia cu ei, veti beneficia si de sfaturile si ajutorul lor.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com