Home >> Sanatate >> 10 sfaturi despre ingrijirea cainelui

10 sfaturi despre ingrijirea cainelui

Cainele ne ofera o viata intreaga de dragoste neconditionala, loialitate si prietenie. Insa a avea un animal de companie nu inseamna doar a fi detinatorul sau. Este nevoie de mult mai mult, incepand de la satisfacerea nevoilor de baza precum mancarea, apa, un adapost, pana la drumuri la veterinar, miscare zilnica,  pastrarea in siguranta si a fi alaturi de el. Iata zece sfaturi despre cum sa aveti grija de caine:

1. Cainele trebuie sa traisca intr-un mediu curat si protejat de diverse pericole si boli ce pot aparea. O igiena buna este masura vietii cainelui si ii poate oferi acestuia o viata lunga.
2. Apa trebuie schimbata in fiecare zi. Cainele trebuie sa aiba apa proaspata in fiecare zi pentru o hidratare optima si energie.
3. Oferiti o mancare de calitate pentru a preveni obezitatea. Ca si in cazul oamenilor, si animalele pot fi afectate de obezitate, cu aceleasi probleme de sanatate. Solicitati informatii de la cabinetul veterinar despre modul in care trebuie hranit cainele si mancarea care trebuie data, in functie de marimea cainelui,varsta, nivelul de activitate si rasa. Contrar multor pareri, cainele nu trebuie sa manance resturi de la masa ci sa aiba propria mancare gandita special pentru el.
4. Mergeti in mod regulat la veterinar. Veterinarul va furniza informatii despre vaccinurile care trebuie facute, deparatizarea si controlul parazitilor. Conform legilor existente, cainii trebuie inregistrati si li se emite un carnet. De retinut ca in multe orase exista diverse legi privind sterilizarea sau plata unei taxe, este bine sa va informati de acest aspect pentru ca informatia variaza. Pastrati carnetul cainelui, este ca un buletin impreuna cu un card de sanatate pentru caine. In cazul in care cainele este bolnav sau lovit, solicitati o ambulanta veterinara sau mergeti la un cabinet veterinar non-stop (click pe link pentru o clinica veterinara in sectorul 2).
5. Mentineti cainele in miscare zi de zi. Animalul de companie are nevoei de miscare pentru a fi intr-o forma buna si pentru a participa la diverse activitati.
6. Comunicati cu el si dezvoltati o relatie. Cainii sunt animale sociale si au nevoie sa interactioneze cu stapanii. Dezvoltarea unei relatii va permite sa va cunoasteti animalul de companie si sa ii intelegeti nevoile si sa corectati diverse purtari nedorite.
7. Invatati cainele sa urmeze cateva comenzi simple. Cu cat este mai bine pregatit, cu atat va fi mai pregatit in fata diverselor situatii neprevazute.
8. Ganditi-va daca permiteti cainelui sa se reproduca. Exista diverse metode de castrare atat pentru masculi si femele. Consultati-va cu veterinarul despre ce optiuni aveti la dispozitie si cand trebuie puse in practica.
9. Aveti grija de dantura cainelui. Multe rase sunt predispuse la probleme dentare, care pot avea implicatii majore. Infectiile pot duce la pierderea dintilor si cauza probleme in alte organe, inclusiv inima.
10. Reduceti lungimea parului si a ghearelor. Blana lunga favorizeaza dezvoltarea parazitilor iar iarna se formeaza bulgari de gheata. Ghearele ii pot impiedica la mers si se rup usor, ceea ce poate fi dureros pentru caine.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com