Home >> Transport >> 20% din locurile de parcare din New York vor oferi statii de incarcare pentru masini electrice

20% din locurile de parcare din New York vor oferi statii de incarcare pentru masini electrice

Zilele trecute puneam intrebarea daca chiar avem nevoie de masini personale in orase. Dintre motivele invocate, spatiul ocupat de masini si poluarea excesiva. Primaria orasului New York s-a gandit sa faca un prim pas in directia ecologizarii orasului printr-0 lege care va face ca 20% din locurile de parcare sa beneficieze de optiuni de incarcare pentru masinile electrice.

Legea, codificata cu numele Intro. 1176, va solicita ca toate facilitatile de parcare gen garaje sau parcari sa furnizeze suficienta energie electirca pentru a permite incarcarea masinilor electrice in cel putin 20% din spatiul oferit.  Mai mult, legea se va aplica chiar si structurilor existente care vor trebui sa isi creasca sau sa adauge servicii de incarcare electrica. Legea mai stipuleaza si un standar pentru aparatura, aceasta va trebui sa furnizeze un minim de 3.1KW pentru incarcarea masinilor electrice. 

Se estimeaza ca vor aparea circa 10.000 de statii in locurile de parcare care sa permita incarcarea masinilor electrice, dintre care 5000 in urmatorii 7 ani. In acest moment, New York are doar 200 de statii de incarcare pentru masinile electrice.

Via TreeHugger

Booking.com

Check Also

Cea mai mare parcare de biciclete din lume se va deschide in Utrecht

In anii 70 olandezii au inceput un amplu progam de a interzice masinile in centrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four × three =

Booking.com