Home >> Tehnologie >> In 2020, circa 7% din masinile din intreaga lume vor fi electrice

In 2020, circa 7% din masinile din intreaga lume vor fi electrice

Vehiculele hibride s-ar putea sa fie in avangarda vanzarilor pentru un transport ecologic, dar in curand vehiculele complet electrice le vor devansa. Impreuna, rata vanzarilor va atinge 6.6 milioane de unitati vandute pana in 2020, ceea ce va insemna aproape 7% din totalul vanzarilor din intreaga lume, conform previziunilor companiei Navigant Research.

Cauzele acestei cresteri tin de cresterea pretului combustibilului (care va creste cu circa 7.2% pana in 2020), scaderea preturilor bateriilor atat pentru vehiculele hibride cat si pentru cele complet electrice (pretul va scade cu 10% respectiv 26%) , solicitarile clientilor pentru costuri operationale mai scazute in comparatie cu vehiculele pe benzina/motorina, politicile guvernamentale precum si noi modele ce vor aparea pe piata pana in 2020.

Au fost luate in calcul trei tipuri diferite de vehicule electrice (EV): hibride (HEV) care isi genereaza singure energia electrica, vehicule care se conecteaza la diverse sisteme de incarcare dar folosesc si un sistem de generare a electricitatii bazat pe un motor cu ardere interna (PHEV) si  vehicule care folosesc doar bateriile pentru alimentare dar sunt incarcate din reteaua electrica  (BEV).

HEV vor fi disponibile cu precadere in America de Nod, Estul si Vestul Europei precum si in Asia Pacific, in timp ce in celelalte zone numarul lor va fi relativ mic. Aproape fiecare producator auto important va avea cel putin un tip de astfel de autovehicul in oferta sa.

 

Via Navigant Research

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com