Home >> Transport >> 40% din masinile produse de Ford incepand cu 2020 vor fi electrice

40% din masinile produse de Ford incepand cu 2020 vor fi electrice

Se incinge competitia intre producatorii de masini electrice, iar gigantul american Ford nu vrea sa piarda o parte importanta din aceasta piata. Compania americana a anuntat un program enorm de 4.5 miliarde USD pentru ca 40% din masinile ce vor fi produse sa fie electrice, incepand cu 2020. Conform declaratiilor companiei, aceasta va adauga 13 masini electrice in portofoliu pana in 2020, care vor oferi mai multe optiuni clientilor in cautare de masini electrice dar nu le pot cumpara in special din cauza pretului prea mare, autonomia la condus sau marimea masinii.

Primii pasi vor fi facuti prin intermediului masinii Ford Electric, care va avea o autonomie de 160 km si un sistem de incarcare rapida care ar trebui sa incarce masina la 80% in doar 30 minute si in 2 ore pentru incarcarea completa. Nu se stie inca pretul pentru aceasta masina, dar posibil sa fie undeva la 30.000 USD. Nu este un pret mic nici pentru piata din SUA, dar chiar si asa este, pentru moment, mai ieftina decat Tesla.

Cei de la Ford investesc si in cercetare, incercand sa gaseasca impreuna cu Universitatea din Michigan si alte centre proprii de cercetare din Asia si Europa, o baterie care sa fie mai usoara, mai mica si ieftina de produs astfel incat sa scada costurile dar sa mareasca capacitatea de rulare. Sa speram ca aceste centre vor aparea si in Romania, ar fi o investitie foarte buna pentru piata romaneasca dat fiind existenta fabricii Ford de la Craiova.

Via Treehugger

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com