Home >> Energie >> 44.7% – nou record mondial pentru eficienta unui panou solar

44.7% – nou record mondial pentru eficienta unui panou solar

Cercetatorii de la Institutul German Fraunhofer pentru Sisteme de Energie Solara au realizat un nou record mondial pentru conversia luminii solare in electricitate folosind o noua structura celulara cu patru subcelule solare. Cercetarile au durat trei ani pentru a ajunge la acest record. Nu mai departe de luna Mai a acestui an, acelasi grup de cercetatori au reusit sa atinga o eficienta de 43.6 procente cu aceasta tehnologie.

Acest tip de celula solara este folosita pentru celule fotovoltaice concentratoare (CPV). Utilizarea terestra a celulelor solare III-V multi-jonctiune solare, care sunt preluate din tehnologia spatiala a dus la obtinerea celei mai mari eficiente de conversie din lumina soarelui in electricitate. Celulele formate din diverse tipuri de semiconductori sunt ansamblate una peste cealalta astfel incat fiecare subcelula poate absorbi diferite intervale de lungimi de unda din spectrul solar.

Panourile sunt ansamblate de Soitec, o firma care furnizeaza deja panouri solare in Germania, Italia, Franta, SUA si in alte 14 tari.

Via Treehuger

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com