Home >> Editoriale >> 5 legume care pot fi crescute usor acasa

5 legume care pot fi crescute usor acasa

Gradinaritul legumelor necesita timp si efort alocat, dar cresterea propriilor legume proaspete nu trebuie sa devina o corvoada. Daca incepeti cu cateva legume care pot fi crescute usor, le puteti avea proaspete pe masa la vara. Nici macar nu trebuie sa aveti gradina, puteti folosi ghivece sau diverse recipiente pentru a le creste. Evident, incepeti prin a avea un pamant de sadit de calitate sau folositi nutrienti pentru a-l face fertil.

Fasolea este una din cele mai prolifice legume care pot exista intr-o gradina. Tot ce aveti nevoie este un pachet de seminte si un loc unde sa creasca. Nu va faceti probleme ca nu aveti suport pentru araci, puteti folosi uo sfoara sau un grilaj/gard. Nu uitati sa o recoltati la termen, altfel fasolea nu va mai face si alte pastai.

Este usor sa cresteti rosii, dar mai greu sa le mentineti sanatoase. Rosiile sunt predispuse la un amalgam de boli fungice care apar odata cu ce vremea se incalzeste si apare umiditatea. O varianta este folosirea de rosii hibrid. Hibrizii au, in general, o rezistenta mai mare la boli decat plantele polenizate si multe soiuri au fost crescute pentru a rezista daunatorilor si sa produca mai multe fructe. Rosiile cherry sunt printre cele mai apreciate soiuri care pot fi crescute in ghivece sau oriunde exista pamant si ceva de care se pot agata.

Mai simplu nu se poate. Sapi o groapa. Pui un catel de usturoi. Acoperi. Vara urmatoare vei aveai usturoi. Asta e tot. Animalele nu-l deranjeaza. Puteti salva si cativa catei de la recoltare si sa ii plantati din nou toamna, in functie de necesitati.

Legumele de salata, cum ar fi salata verde, rucola, mizuna si spanacul, pot fi cultivate in gradina sau in containere. Recoltati doar cateva frunze de la fiecare planta pentru a prelungi recolta pentru mai multe saptamani. Salata verde, mizuna si rucola pot fi cultivate pe tot parcursul verii, in special în containere, cat timp le oferiti umbra necesara.

Ardeiul iute creste mult mai usor decat rudele lor dulci. Fiecare planta va oferi o recolta considerabila. Puteti recolta ardeiul in orice etapa, de la verde la portocaliu, astfel incat chiar daca ati uitat sa recoltati pentru o luna, nu e nicio problema, pot fi folositi in continuare. Fiti zgarcit cu apa dar generos cu caldura si lumina soarelui. Ardeiul este rareori deranjat de paraziti sau boli si se dezvolta bine in ghivece.

[endtab]
Booking.com

Check Also

Copilul tau este dependet de tehnologie?

Folosirea tehnologiei actuale de catre copii starneste dezbateri aprinse online si offline. Daca tehnologia este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × 2 =

Booking.com