Home >> Tehnologie >> 5 moduri de a utiliza smartphone-ul pentru controlul casei tale

5 moduri de a utiliza smartphone-ul pentru controlul casei tale

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil din viata noastra. Este atat de important, incat oamenii se intorc dupa el acasa daca il uita. Este printre primele lucruri folosite in cadrul unei zile. Acum, telefoanele mobile cu sistem de operare au devenit accesorii care pot controla facilitati ale casei, de la lumina, temperatura pana la sisteme de securitate.  Iti prezentam o serie de tehnologii care pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului pentru controlul casei.

1. Termostatul inteligent

Micutul echipament electronic numit Nest este creat de acceasi designeri care au creat si iPod-ul. Termostatul are Wi-FI si evident, vine cu o aplicatie pentru iPhone. Asta inseama ca poti controla temperatura de oriunde, fara a fi nevoie sa te intorci acasa. Mai mult, echipamentul iti poate invata programul de lucru si se poate programa singur pentru a rula la valori optime. Asta inseama de exemplu ca va scadea temperatura casei cat timp vei fi plecat si o va creste cand te intorci acasa. Sau ca va creste sau scadea temperatura in timpul noptii astfel incat sa te bucuri de un somn cat mai bun.

 

2. Electrocasnicele inteligente

Intr-o lume tehnologizata, era de asteptat ca si casele noastre sa devina la randul lor tehnologizate. Incepand de la aparatul de cafea programat prin internet pana la frigiderul care da comenzi pentru tine online, casa ta poate fi controlata pana in cele mai mici detalii. Mai mult, acestea pot fi programate pentru a economisi energie, timp si bani. Telefonul mobil este telecomanda universala pentru toata aparatura electronica si electrocasnica din casa. Aprinde televizorul, lumina, ba chiar porneste si masina din garaj daca e nevoie. Urmatorul videoclip prezinta viziunea despre viitor a unei companii puternic implicata in domeniul terminalelor inteligente.

 

3. Sisteme de securitate

Un sistem de securitate bun incepe cu ceva banal. O usa inchisa. Mare parte din spargeri se intampla pentru simplu motiv ca usa nu a fost incuiata sau ca usa putea fi deschisa foarte usor. Doi tineri antreprenori s-au gandit cum sa foloseasca sistemele existente dar sa le faca mai sigure si mai usor de folosit. Asa a aparut Lockitron, un sistem care se aplica peste yala si care poate fi controlat de pe telefonul mobil si de pe calculator. Culmea tehnologiei este ca acum poti da „cheia” oricarui prieten din lista de prieteni. Este suficient sa le acorzi acces si acestia vor putea accesa cu telefonul lor sistemul tau de acasa.

 

4. Hraneste-ti animalul de companie

Ai plecat la munca si ai uitat sa lasi mancare cainelui sau pisicii? Acum exista Pintofeed, un sistem controlat de telefonul mobil care iti permite sa hranesti animalul de companie atunci cand doresti. Pentru a nu exagera cu mancarea, aplicatia instalata pe telefon iti poate sugera cand anume trebuie sa hranesti animalul de companie si te alerteaza.

 

5. Lumina ambientala

Ce parere ai de un bec care isi schimba culoarea asa cum doresti, pe parcursul unei zile? Cei de la Philips au creat Hue, un bec inteligent care poate fi controlat prin smartphone. Poti defini ce culori sa aiba, la ce ore sa se schimbe culorile, ce anume sa faca in anumite situatii. O cina romantica? Citesti o carte? Copilul trebuie sa se culce? Cu Hue poti regla lumina si culoarea astfel incat sa se potriveasca oricarei situatii.

 

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com