Home >> Transport >> Aceasta ar putea fi bateria viitorului

Aceasta ar putea fi bateria viitorului

Japonia este de mult timp in avangarda cercetarilor privind crearea de noi tipuri de baterii reincarcabile performante. Power Japan Plus, o firma infiintata de cel care a dezvoltat bateriile pentru Toyota Prius si Tesla Model S vine cu o noua posibila solutie pentru bateriile pe care le vom  utiliza atat pentru masini dar si pentru electronicele si electrocasnicele actuale, avand marimea unei baterii AA.

Mai exact, este vorba de o baterie litiu-ion care foloseste un anod si un catod de carbon. Bateria va fi ieftina de produs, va putea oferi o distanta de transport de aproape 500 km pentru un autovehicul electric cu o singura incarcare si nu necesita sistem de racire pentru ca nu exista proces termic in interiorul bateriei.

Mai mult, bateria poate fi incarcata de 20 de ori mai rapid decat o baterie litiu-ion conventionala si permite 3000 de cicluri de incarcare/descarcare fara a-si pierde din calitati. Si daca nu ar fi de ajuns, singurul material activ folosit in cadrul bateriei este carbonul, mai exact carbon extras din fibre de bumbac. Bateria nu contine nichel, magneziu, cobalt sau alte metale rare. Toate aceste reduceri de material reduc costul de productie foarte mult.

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


twelve − 7 =

Booking.com