Home >> Sanatate >> Aceasta scoala are biciclete in loc de banci pentru elevi

Aceasta scoala are biciclete in loc de banci pentru elevi

Este un fapt binecunoscut pentru parinti: scolile au inceput sa devina ca un fel de loc de munca. Copilul sta intr-o banca 4-5 ore, poate chiar mai mult daca ramane la after-school, mananca in banca si din cand in cand este scos la ora de sport pentru a face miscare. Un elev de clasa a treia petrece in medie sase ore la scoala, doar cu putin fata de o zi de lucru a unui adult. Si cum multe firme incep sa realizeze ca a sta jos mult timp duce la probleme de sanatate, de ce nu s-ar aplica aceeasi idee si la copii?

In diverse scoli din lume se testeaza solutii care sa rezolve aceasta problema. O solutie ar fi birourile care solicita copiilor sa stea cat mai mult in picioare. Conform testelor facute, copiii ard in medie cu 15% mai multe calorii, li se imbunatateste puterea de concentrare si, contrar ideilor, copiii mai mici sunt mai predispusi sa stea in picioare decat cei mai mari.

In Nord Carolina, SUA, de cinci ani de zile exista un program numit „Read and Ride” (traducere contextuala: Citeste si Pedaleaza). O sală de clasa este dotata cu suficiente biciclete pentru toti elevii, iar profesorii isi pot aduce elevii aici pe parcursul zilei. In timp ce copiii citesc, acestia pedaleaza.  Programul este de succes si deja a fost extins la alte 30 de scoli.

Combinatia intre citit si pedalat permite copiilor sa arda calorii si in plus, ii ajuta sa invete mai bine. La testele finale de sfarsit de an, s-a descoperit ca acei copii care erau inscrisi in acest program erau proeficienti in citire in procent de 83% fata de 41% restul copiilor. Ideea a prins atat de bine incat unele clase au o bicicleta suplimentara in coltul clasei, care este folosita inclusiv ca „premiu” pentru elevi. S-a dovedit astfel ca cititul in timp ce se pedaleaza poate fi amuzant pentru copii si ca ii ajuta pe acestia sa scape de frustrarile existente. Mai mult, copiii supraponderali incep sa nu mai fie stresati de faptul ca vor fi intotdeauna ultimii la ora de sport si vor pedala in ritmul lor, facand in acest fel miscare.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


fourteen + fourteen =

Booking.com