Home >> Tehnologie >> Acesta este viitorul statiilor de incarcare pentru masinile electrice

Acesta este viitorul statiilor de incarcare pentru masinile electrice

Existenta in numar mare a masinilor electrice pe piata auto mondiala intampina diverse probleme care trebuie rezolvate intr-un mod cat mai propice pentru viitorul acestor autovehicule pentru a ajunge la o valoare care sa le permita sa fie reprezentative, fata de 1% in acest moment la nivel mondial.

Recent, cei de la Tesla au anuntat intentia de a face publice patentele pentru cei care le folosesc cu buna credinta, special pentru a dezvolta masini electrice si puncte de incarcare, pentru a reduce costurile si standardiza sistemul. Pentru a veni in sprijinul conducatorilor auto de masini electrice,  o companie din San Diego a dezvoltat un modul de incarcare care foloseste panouri solare, nu necesita sapaturi, bransamente sau orice altceva care ar implica costuri suplimentare. Mai mult, marimea acestui punct de incarcare ocupa doar suprafata unui loc de parcare, putand fi instalat rapid si usor in parcarea mall-urilor, firmelor si evident, acasa sau in orice alta locatie care se preteaza la instalarea unor mici panouri solare si a unei statii de mici dimensiuni, ceea ce ar acoperi cu mult orice cerere posibila de energie pentru masinile electrice.

Sistemul este foarte simplu: o serie de panouri solare alimenteaza o baterie care este folosita pentru a incarca masina electrica. Imediat ce este livrat si asezat in pozitia dorita, este gata de utilizare. „Este livrat intact, gata sa fie pus in functiune, cu impact zero asupra mediului”, spune Desmond Wheatley, CEO la Envision Solar, compania care a creat aceasta statie de incarcare. „Este ceea ce se numeste o structura temporara chiar daca poate rezista si 15 ani, asa ca nu necesita permisiuni de constructie. Nu exista conectiuni, santuri, probleme legale.”

Una din problemele actuale ale statiilor de incarcare este gasirea unui loc unde sa instaleze aceste statii. Chiar daca au fost firme care au investit enorm in aceasta idee, multe dintre ele au dat faliment pentru ca nu au reusit sa convinga proprietarii de terenuri sa le permita instalarea acestor statii. In plus, clientii particulari care vroiau sa aiba acasa o statie de incarcare au primit si estimari de pret de peste 100.000 de dolari pentru o statie de incarcare care costa 3000 de dolari.

Sistemul de incarcare mobil este usor de gestionat dupa ce este instalat. Fiind mobil, acesta poate fi mutat de companie sau de proprietar daca se schimba locatia. Un mall poate avea diverse locatii unde sa instaleze aceste statii iar daca vad ca l-au instalat gresit, il pot muta cu usurinta.Pe autostrazi, se poate rezolva problema suplinirii de curent pentru alimentarea statiei pentru ca aceasta nu necesita conectarea la reteaua de electricitate. Asta inseamna ca acestea pot fi instalate foarte usor in multe locatii pe autostrazi, a.i sa rezolve si acea „frica” a conducatorilor de masini electrice ca raman fara energie.

Chiar daca incarcatoarele actuale din statii nu sunt foarte rapide, cum sunt „superincarcatoarele” de la Tesla (cei de la Envision Solar deja lucreaza la o tehnologie auxiliara, asa numitii „copaci solari” permanenti, care pot incarca mult mai rapid masina), sunt suficiente pentru a oferi conducatorilor surplusul de energie necesar pentru a ajunge la destinatie, mai ales ca multi dintre acestia isi incarca masina acasa, inainte de a pleca, si au nevoie doar de o cantitate mica de energie suplimentara pentru a ajunge la destinatie.

Via fastcoexist

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × three =

Booking.com