Home >> Energie >> Achizitia unei turbine eoliene finantata online in doar 13 ore

Achizitia unei turbine eoliene finantata online in doar 13 ore

Pentru multi investitori, crowdfunding-ul sau finantarea de proiecte online este calea cea mai rapida de a obtine banii necesari pentru proiectele lor. In ceea ce pare a fi un nou record pentru acest tip de finantari, 6648 de utilizatori din Olanda au finantat instalarea unei turbine eoliene de 1.3 milioane euro in doar 13 ore de la lansarea proiectului pe platforma de finantare.

Windcentrale, o companie olandeza specializata in creearea de turbine folosite pentru uzul comun, a adaugat proiectul sau care va furniza fiecarui participant circa 500 kWh de energie pe an. Turbina este un model mai vechi, Vestas V80 2-MW localizat in Culemborg, iar energia va fi vanduta prin intermediul companiei Greenchoice, care are 350,000 de clienti.

Turbinele finantate online sunt cumparate de la dezvoltatori de proiecte, companii energetice sau institutii financiare si fiecare turbina eoliana vine cu propriul ei sistem de mententanta si distribuire a energiei catre clienti. In plus fata de taxa platita, participantii vor trebui sa achite o taxa anuala de 23 euro pentru mentenanta, care vor putea monitoriza viteza vantului si productia de energie prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil.

 

Articol sponsorizat de FinantazaProiecte.ro. Da viata ideilor tale

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com