Home >> Tehnologie >> Agricultura si tehnologia

Agricultura si tehnologia

Tehnologia si agricultura. Acesti doi termeni nu au fost niciodata asociati mai mult ca in ultimul secol. De la micii fermieri care folosesc motocultoare care pregatesc solul pentru cultivare (vezi oferta motocoase O-mac.ro), atomizatoare (pana si numele pare dintr-o alta era, vezi aici oferta atomizatoare) pana la producatorii de produse lactate care se bazeaza pe roboti pentru mulgerea laptelui de vaca si operatorii fermelor piscicole, acestia au descoperit ca pot beneficia enorm de tehnologie.

Eficienta este esentiala tinand cont de cresterea nivelului populatiei la nivel mondial si de faptul ca resursele necesare pentru a hrani tot mai mare de persoane sunt in declin. Pana in 2050, populația mondiala este de așteptat sa ajunga la 9 miliarde de oameni, dubland aproape necesitatile de hrana ale populatiei, ceea ce va reprezenta o provocare pentru furnizori. Adaugam la aceasta situatie concurenta pentru terenuri si apa, schimbarile climatice, mentinerea biodiversitatii si o serie de alte probleme de mediu si devine clar ca tehnologia este cheia pentru obtinerea produselor dorite.

Tehnologizarea agriculturii ajuta si la eficientizarea altor domenii ca producerea de electricitate de exemplu, unde se foloseste balegarul produs de animale care este convertit in electricitate, pe langa alte deseuri create in timpul productiei diverselor produse.

Recoltele sunt culese azi mult mai rapid si mai eficient. Chiar daca mai este mult de lucru in acest domeniu gandindu-ne la cantitatea de mancare care se arunca la nivel mondial, este clar ca s-au facut progrese uimitoare. O combina agricola face azi munca a zeci de oameni intr-un timp mult mai scurt. Tractoarele ara si seamana grau, ingrasamintele si sistemele de irigatii moderne produc mai multe produse pe aceeasi parcela de teren. In afara de tractor, alte vehicule au fost adaptate pentru a fi utilizate in agricultura, inclusiv camioane, avioane si elicoptere, pentru transportul culturilor si pentru mobilitatea echipamentelor necesre pentru diverse sarcini, de la pulverizarea aeriana a culturilor pana la gestionarea cirezilor de animale.

Au inceput sa se foloseasca tehnici alternative de agricultura ca hidroponia. Culturile sunt cultivate in sere care permit un control sporit asupra cantitatii de nutrienti, apa si aparare impotriva daunatorilor. Senzorii si tehnologia sunt folositi la controlul animalelor atat prin verificarea calitatii produsului finitat cat si prin verificarea sanatatii acestora.

Irigarea moderna a culturilor se bazeaza pe masini. Motoare, pompe si alte echipamente de specialitate asigura apa rapid si in volume mari pentru suprafete mari de teren. Tipuri similare de echipament pot fi folosite pentru a furniza ingrasaminte si pesticide.

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four × four =

Booking.com