Home >> Arhitectura >> Apple dezvaluie modelul la scara al campusului din Cupertino

Apple dezvaluie modelul la scara al campusului din Cupertino

Asemanat cu o nava spatiala, noul campus al companiei Apple ce va fi construit in orasul Cupertino a fost dezvaluit azi printr-un model la scara.   In ciuda preocuparilor pentru un buget crescut la 3 miliarde USD, planul de campus nr. 2, cel mai bine cunoscut sub numele de „nava”, a fost prezentat pentru un vot final in fata consiliului orasului Cupertino si a primit aprobarea acestora. Constructia va incepe pe 20 Noiembrie.

Noua facilitate va gazdui aproximativ 12.000 de angajați si va stabili noi standarde pentru arhitectura de tip net zero (constructiile care nu consuma electricitate din exterior si nu produc emisii de carbon). Vor fi disponibili peste 260.000 mp de birouri pentru cercetare, constructie si dezvoltare, o sala de 1000 de locuri, un centru de fitness si sanatate precum si o instalație de generare a energiei care va servi pentru campus drept sursă primară de energie electrica.

Conform CFO Apple, Peter Oppenheimer, „Se va asigura un sistem open-space foarte mare, astfel incat la un moment dat al zilei ai putea fi in birourile dintr-o parte a cercului si sa te regasesti pe de alta parte, mai tarziu in timpul zilei.”

 

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


13 − 3 =

Booking.com