Home >> Tehnologie >> Autobuz electric cu 135 locuri care se incarca in 15 secunde.

Autobuz electric cu 135 locuri care se incarca in 15 secunde.

Acum cateva saptamani spuneam de ideea coreenilor care vor sa foloseasca soseaua, mai exact linia pe care circula autobuzul, pentru a incarca bateria acestuia.

La Geneva a fost prezentat conceptul unui autobuz electric cu 135 locuri care isi incarca bateriile in doar 15 secunde. Nu doar ca acesta se incarca rapid, ci se incarca din momentul in care opreste in statie si permite calatorilor sa urce sau sa coboare.

Dupa cum puteti vedea in videoclipul de mai jos, statia de 400 KW este pozitionata deasupra autobuzului si conectata printr-un brat mobil controlat prin laser.  Poate adauga suficient curent in baterie pentru a permite autobuzului sa ajunga la urmatoarea statie de incarcare.  Evident, cu cat se prelungeste stationarea, cu atat incarcarea este mai mare.

Firma producatoare, ABB, a pus in functiune un proiect pilot la aeroportul din Geneva precum si la centru expozitional  Palexpo.

Sistemul, care a fost desenat si optimizat pentru rute de autobuz foarte circulate in zone urbane, este prezentat ca o solutie fara emisii de carbon, pentru ca energia necesara pentru acest pilot vine din surse hidrologice. Nu se stie inca care va fi sursa de alimentare cand va trece de proiectul pilot.

 

Sursa: Treehuger

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com