Home >> Transport >> Autonomie de peste 600 km cu viitoarele modele Tesla

Autonomie de peste 600 km cu viitoarele modele Tesla

In timp ce unele masini electrice abia pot ajunge la o autonomie de 100 km, cei de la Tesla au depus cerere pentru doua noi patente, care descriu o combinatie intre baterii litiu-ion si metal-aer. Bateriile litiu-ion vor fi folosite cu prioritate pe masina, in timp ce bateriile metal-aer vor fi folosite pentru a creste autonomia.

Bateriile metal-aer, care folosesc oxigenul pe post de electrod, au o durata de viata mai scurta cand sunt expuse la incarcari repetate, dar prin folosirea de elemente comune ca zincul si aluminiu se poate reduce foarte mult costul unei baterii.

Nu este stabilit inca daca soferii vor putea trece la folosirea in mod automat sau manual a bateriilor metal-aer sau daca aceste baterii vor incarca bateriile litiu-ion. Posibil sa nu fie folosite decat foarte rar, tinand cont ca 90% din drumul facut zilnic de soferii de masini electrice nu depaseste 150 km; totusi, simplu fapt ca se poate merge cu o masina peste 600 km s-ar putea sa ii faca pe multi sa isi doreasca o astfel de masina.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com