Home >> Tehnologie >> Autostrada inteligenta

Autostrada inteligenta

De o lungă perioadă de timp avem masini super inteligente dar nu acelasi lucru se poate spune si despre drumuri. Un designer olandez a decis ca sistemul de transport trebuie sa comunice cu soferul, cu scopul de a face traficul mai sigur si mai eficient.

In colaborare cu Heijmans Infrastructure, o companie olandeza multinationala de dezvoltare – a desenat Autostrada Inteligenta, o noua si completa experienta care va fi realizata deja pana la sfarsitul anului curent. “Aceasta nu este doar o idee amuzanta – vorbim de viitorul drumurilor de pretutindeni”, a spus unul din juratii premiilor INDEX, Nille-Juul Sørensen.

Autostrada Inteligenta este un drum interactiv și durabil, care include un plan in cinci etape pentru modernizarea drumurilor europene. Se propune integrarea autostrazilor cu o tehnologie care poate comunica vizual atunci cand drumul este alunecos, incarca masina electrica atunci cand o conduci precum si de a genera electricitate pentru propriul sistem de iluminat stradal. Scopul este de a face drumurile mai durabile si interactive prin utilizarea luminilor, energiei si semnelor rutiere care adapteaza automat traficul la conditiile de drum. Noul concept de design include „Drumul care lumineaza in intuneric”, „Vopseaua Dinamica”, „Lumina interactiva”, „Banda de inductie cu prioritate pentru vehiculele electrice” si „Lumina care avertizeaza de vant”

De exemplu, „Vopseaua Dinamica” va comunica cu soferul despre vreme si schimbarile din trafic. Atunci cand temperatura scade sub punctul de inghet si drumurile devin alunecoase, vopseaua se activeaza, acoperind drumul cu semne care arata fulgi de zapada. In mod similar, vopseaua care va straluci in intuneric va reduce nevoia de iluminat auxiliar. Se va incarca pe timpul zilei si va ilumina conturul strazilor pe timpul noptii pentru circa 10 ore.

 

 

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com