Home >> Tehnologie >> Avionul solar care va zbura in jurul lumii fara combustibil

Avionul solar care va zbura in jurul lumii fara combustibil

Alimentat de panouri solare subtiri care acopera aripile largi de 72 de metri, Solar Impulse 2 va incerca anul viitor sa faca inconjurul lumii intr-o calatorie pe care multi nu o vad posibila, fara a consuma o picatura de combustibil de avion si folosind doar energia solara.

Teoretic, avionul din fibra de carbon ar putea sa zboare pe termen nelimitat, pentru ca nu are nevoie de realimentare pentru combustibil. Panourile solare incarca bateriile care alimenteaza patru motoare electrice care permit avionului sa zboare inclusiv noaptea. In avion este loc doar pentru un pilot, o baie si putin spatiu pentru ca acesta sa se intinda sau sa faca putina miscare.

Zborul lung va fi o provocare pentru pilotii care vor pilota pe rand acest avion, deoarece avionul zboara doar cu 140 km/ora. Traversarea Atlanticului, de exemplu, va dura mai multe zile, deci calatoria va fi împartita in mai multe etape, iar pilotii sunt antrenati pentru zboruri lungi într-un simulator si experimentarea situatiei de a dormi doar doua ore pe zi, in timp ce este folosit pilotul automat.

Avionul insa nu ar trebui sa aiba nicio problema in a efectua calatoria. Cand echipa Solar Impulse a inceput sa lucreze la proiect, expertii aviatici au spus ca este imposibil sa se zboare cu un avion alimentat doar de energia solara. Cu toate acestea, o versiune anterioara a avionului a reusit sa zboare vara trecuta deasupra Statelor Unite fara a intampina probleme, dovenind scepticilor ca se inseala.

Avionul nu este destinat sa se transforme in ceva care poate transporta pasageri, ci doar sa demonstreze ca este posibil cu tehnologia actuala sa se poata zbura folosind energie regenerabila.

 

via fastcoexist

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


20 − eleven =

Booking.com