Home >> Energie >> Baloanele solare ar putea produce electricitate ziua si noaptea

Baloanele solare ar putea produce electricitate ziua si noaptea

Aflat inca in stadiul de proiect, ideea celor de la NextPV ar putea rezolva doua probleme majore ale celulelor solare actuale.

Este evident ca energia solara are potentialul de a fi una din optiunile principale pentru generarea energiei electrice, dar panourile solare actuale intampina diverse probleme tehnice care trebuie rezolvate inainte de a fi adoptate pe scara larga. Dincolo de pretul panourilor care a scazut foarte mult dar inca este scump pentru multi oameni, apare problema stocarii energiei pe timp de noapte si generarea de electricitate cand vremea impiedica acest lucru.

Baloanele solare ar putea rezolva aceste doua probleme prin combinarea a doua solutii existente. Mai exact, baloanele vor fi lansate la o altitudine de 6km, deasupra norilor, ceea ce va permite triplarea cantitatii de energie generata, comparativ cu celulele solare instalate pe panourile solare pe pamant. In plus, energia generata in timpul zilei este stocata in celule de combustibil cu hidrogen, pentru a fi utilizata noaptea.

Este un sistem care, daca va functiona, se va alimenta singur. In timpul zilei, energia preluata de panourile solare instalate pe baloane va fi trimisa in mare parte in reteaua de electricitate, iar o parte din ea va fi preluata de celule de combustibil care contin hidrogen. Prin reactia dintre energie, celule de combustibil si apa se va genera hidrogen, folosit pentru a mentine baloanele in aer si oxigen care va fi trimis in atmosfera. In timpul noptii, procesul se inverseaza si hidrogenul stocat in balon este folosit de celula de combustie pentru a reactiona cu oxigenul din atmosfera pentru a genera apa si energie.

© PixScience.fr/ Grégoire Cirade

Planurile NextPV implica construirea unui prototip functional in urmatorii doi ani pentru a rezolva toate problemele ce vor aparea, de la materialele folosite pana la interactiunea cu mediul.

via treehugger

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com