Home >> Design >> Barbatii si cumparaturile

Barbatii si cumparaturile

Cand vine vorba de moda sau chiar de imbracamintea de zi cu zi, barbatii nu sunt cei mai dispusi sa isi asume schimbare garderobei sau sa experimenteze noi trenduri. Asta chiar daca in sectiunea de accesorii barbati apar diverse produse necesare, gen curele barbati, ochelari, manusi, genti barbati, cravate si multe altele. Nu e de mirare ca doamnele trebuie sa preia initiativa si sa schimbe ceva din infatisarea barbatului, devenit omul cavernelor dupa o iarna lunga.

Motivul acestei reticente tine de diversi factori, de la „dar ce au pantalonii astia” pana la statutul barbatului care considera ca a cumpara haine este apanajul femeilor.

Un alt motiv este ca barbatii se plictisesc foarte repede cand e vorba de cumparaturi, inclusiv pentru ei. Mai exact, 26 de minute. Femeile stau mult mai bine la acest capitol, ajungand la doua ore. Cercetatorii au descoperit ca barbatii sunt gata in 30 de minute, de multe ori inainte ca jumatatea lor sa inceapa efectiv sa caute prin magazine. Drept urmare, unul din patru barbati admit ca se plictisesc atat de tare incat pleaca singuri acasa. Circumstantele care duc la acest comportament deloc pe placul doamnelor includ nehotararea partenerului legat de ceea ce vor, solicitarea opiniei partenerului, magazinele aglomerate, vremea frumoasa sau un meci de sport la TV.

Se ajunge astfel ca unul din opt barbati gasesc ca e plictisitor sa cumperi haine impreuna cu partenera, 45% admin ca evita pe cat posibil cumparaturile cu partenerul iar unu din patru barbati merg la cumparaturi cu partenera doar pentru ca au nevoie sa isi cumpere ceva pentru ei.

Ce fac barbatii care se duc la cumparaturi cu partenera? Se duc in alta parte a magazinului sau chiar in alt magazin. Unii stau afara din magazin si admira persoanele care trec in timp ce altii se duc sa manance sau sa bea ceva. Interesant este ca 58% dintre ei pot fi luati la cumparaturi daca stiu ca vor primi ceva la sfarsitul cumparaturilor, inclusiv promisiunea de a nu mai fi luati la cumparaturi data viitoare. Situatie care se intampla de cele mai multe ori, pentru ca nici femeile nu sunt incantate sa mearga la cumparaturi cu cineva care se plictiseste repede, mormaie cand e vorba sa mearga in alt magazin si ar prefera sa fie in alta parte.

Pentru doamne apare insa stresul dinaintea cumparaturilor. Mai exact, inainte cu doua ore de a pleca la cumparaturi, femeile incep sa fie stresate daca vor gasi ceea ce le place, daca gasesc ceea ce doresc si daca magazinele nu sunt prea aglomerate. Magazinele online au rezolvat o parte din aceasta problema prin lipsa cozilor, disponibilitatea permanenta si fara a fi nevoie de partener pentru a cumpara.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four + 17 =

Booking.com