Home >> Sanatate >> Beneficiile gradinaritului

Beneficiile gradinaritului

Gradinaritul este o placere pentru multi oameni si pentru tot la fel de multi, gradinaritul este o terapie. Ca e vorba de trandafiri, garoafe, frezii sau plante decorative, de diverse tipuri de seminte de rosii, ridichii, ardei, de saditul pamantului sau plantatul de flori ghiveci, gradinaritul poate fi o placere si poate aduce beneficii atat fizice cat si psihice.

Gradinaritul aduce beneficii sanatatii dumneavoastra
Ca si activitate fizica, este un mijloc excelent de a face exercitii aerobice, izometrice și izotonice, o combinatie care da o stare generala de sanatate, dar in mod special imbunatateste forta, rezistenta si flexibilitatea, stimuland astfel sistemul imunitar, respirator si cardiovascular.

Scaderea tensiunii arteriale
Ochiul uman poate percepe mai multe nuante de verde decat de orice alta culoare . Verde declanseaza un raspuns in sistemul nervos simpatic pentru a diminua tensiunea din vasele de sange si scade tensiunea arteriala . Holistic, aceasta este „culoarea de vindecare” si culoarea pentru chakra inimii.

Gradina este o sala de gimnastica verde
Tunsul unui gazon prin impingerea unei masini de tuns iarba pentru jumatate de ora va arde aproximativ 243 de calorii in efort. Aerisirea unei gramezi de compost pentru circa 15 minute poate arde cel putin 100 de calorii. Ridicarea galetilor pline de apa in fiecare mana este echivalentul mersului la sala.

Scapati de stres
Activitatea fizica in gradina aduce beneficii nu numai muschilor, oaselor si organelor, dar produce si endorfine, care ajuta la atenuarea stresului si a efectelor sale secundare. O portie sanatoasa de gradinarit va stimula pofta de mancare si va oferi un somn bun. Este o activitate pozitiva si sanatoasa pentru toate grupele de varstă de la copii la persoanele in varsta.

Respirati mai bine
Gradina este un furnizor de aer proaspat care revitalizeaza corpul si mintea. Activitatea revigoranta permite plamanilor sa beneficieze pe deplin de o calitate mai buna de aer de o gradina . Amintiti-va ca gradina este o masina care produce oxigen prin fotosinteza.

Expunerea la soare
Gradina poate furniza beneficiile sanatoase ale expunerii la soare: vitamina D sau altfel numita „vitamina soarelui ” este un hormon produs de pielea expusa la soare, care s-a dovedit ca actioneaza ca un inhibitor puternic al cresterii celulare anormale. Celulele din colon, prostata si de san au mecanisme similare pentru hormonul D. Soarele este in plus si un catalizator pentru starea de spirit si simtim asta in fiecare primavara sau dupa zilele ploioase. Amintiti-va totusi sa nu va expuneti in exces la soare.

Mancati sanatos
Gradinarii au cele mai multe sanse de a manca o gamă mai larga de fructe, legume , salate si ierburi decat ceilalti, cu rezultate benefice pentru sanatate. Gradinaritul devine astfel nu doar un hobby cat si un mod de viata.

Imbunatateste respectul de sine
Gradinaritul ofera un sentiment de implinire. Aceasta activitate implica toate simturile si angajeaza intelectul si corpul fizic, oferind o distractie placuta, plina de oportunitati si rasplata prin culegerea produselor, ceea ce ofera un sentiment pozitiv.

Va conectati cu natura
Gradinarit ofera o relatie cu natura, care oferă un sentiment de bunastarea psihologica. Acesta poate genera o legatură spirituala si metafizica, care ofera mangaiere si liniste ceea ce duce la o stare mai buna de sanatate, atat psihic cat si fizic.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × three =

Booking.com