Home >> Energie >> Bill Gates bea apa obtinuta din..fecale purificate

Bill Gates bea apa obtinuta din..fecale purificate

Titlul poate parea neplacut unora, dar ceea ce veti vedea in urmatorul videoclip nu este vreun fetis al miliardarului american, ci modul in care ne dovedeste ca sistemul de purificare transforma aceste reziduri in apa purificata si electricitate, o solutie ce s-ar putea dovedi salvatoare pentru tarile in curs de dezvoltare.

Bill Gates nu este un incepator in acest domeniu. Atunci cand nu sponsorizeaza sisteme care permit  toaletelor sa se curete singure, poate fi vazut incercand alte sisteme care sa rezolve problema fecalelor in diverse zone ale planetei. Primul proiect cu noul sistem va fi testat in Dakar, Senegal.

Fondatorii fundatiei Bill si Melinda Gates au trecut la un nivel nou. Folosind Omniprocessor, un sistem dezvoltat de catre Janicki Bioenergy care converteste „namolul” in apa potabila, electricitate si cenusa. Sistemul fierbe namolul si separa partea solida de vaporii de apa. Resturile solide sunt apoi introduse intr-un cuptor care la randul sau genereaza aburi care alimenteaza un generator electric ce produce electricitate pentru comunitate. Vaporii de apa trec la randul lor printr-un sistem de purificare pentru a crea apa potabila.

Via Gate’s blog

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com