Home >> Arhitectura >> Bloc de patru etaje construit aproape integral din lemn
Bloc din lemn

Bloc de patru etaje construit aproape integral din lemn

Nu doar ca tot blocul este din lemn, inclusiv imbinarile sunt facute fara a folosi clei, adezivi sau alte materiale toxice. Singurul rabat facut acestui bloc este casa liftului unde se va folosi beton si la ferestre unde se va folosi aluminiu. Constructia ridicata in Hamburg este aproape gata,  iar arhitectul se va muta el insusi cu toata familia intr-unul din apartamente.

Constructorii ofera 50 de ani garantie pentru materialul folosit, izolarea termica si impotriva condensului, asta in conditiile in care o casa de lemn poate rezista, daca este intretinuta corespunzator, sute de ani, cea mai veche casa de lemn din lume fiind in Japonia cu o vechime de 1600 de ani.

Casa este certificata Crade2Crade la nivel Gold (Aur), certificare acordata produselor care utilizeaza materiale (reciclabile sau compozite) sigure pentru mediu si sanatate.

Cubul de lemn, cum este denumit, are ziduri exterioare de 32 cm grosime, eliminand in acest fel nevoia de alte izolari termice ca vata de sticla, polistirenul sau alte materiale toxice. In plus fata de alte case izolate termic, cubul de lemn poate „respira” permitand realizarea unor coeficienti termici de exceptie, 0.087/mp.

Pe acoperis vor fi instalate panouri solare pentru aparate casnice si utilitati, iar pentru incalzire se va folosi un sistem de recuperare a caldurii.

 

Via Woodcube

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com