Home >> Tehnologie >> BMW i8 Plug-in Hybrid va fi prima masina de productie care va utiliza geamul rezistent la zgarieturi Gorilla Glass

BMW i8 Plug-in Hybrid va fi prima masina de productie care va utiliza geamul rezistent la zgarieturi Gorilla Glass

BMW va dezvalui luna viitoare la Frankfurt masina sport hibrida i8 , dar intre timp producatorul autor a dezvaluit cateva detalii despre aceassta masina, prima din seria i. In plus fata de sistemul hibrid, i8 va fi prima masina de serie care va avea geamuri Gorilla Glass, care sunt rezistente la zgarieturi si mai usoare decat geamurile conventionale.

Pana in acest moment tehnologia pentru geamurile tratate chimic era folosita in special pentru telefoanele mobile, datorita rezistentei sporite. Pentru BMW i8 partea dintre compartimentul pasagerilor si portbagaj va consta in doua foi de geam tratat chimic, in grosime de 0.7 mm fiecare. In plus fata de proprietatile acustice excelente, un alt avantaj va fi reducerea greutatii geamurilor cu circa 50% comparativ cu geamurile laminate.

Iar multumita caroseriei din fibra de carbon si geamurilor Gorilla Glass, BMW i8 va cantari circa 1.5 tone. Motorul de 1.5 turbocharged care dezvolta 231 cai putere este atasat la un motor electric de 131 cai putere. Motorul cu ardere interna va propulsa trenul spate in timp ce motorul electric trimite puterea catre rotile din fata. i8 poate merge circa 35 de km in mod complet electric si ajunge la 100 la ora in 4.5 secunde.

via BMW

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com