Home >> Transport >> BMW va lansa prima sa masina autonoma in 2021

BMW va lansa prima sa masina autonoma in 2021

CEO BMW, Harald Krueger, a anuntat la intalnirea actionarilor ca in 2021 va fi lansat al treilea model electric din seria i: o masina autonoma si inteligenta care se va numi Next.

“Am fost intrebat de multe ori, cand vom avea masini care se conduc singure? Raspunsul meu: deja putem face acest lucru” spune CEO Harald Krueger. “Un automobil de test BMW a parcurs complet autonom un tur pe circuitul Hockenheimring in 2006. In 2011, o masina BMW a condus pe autostrada A9 de la München la Nuremberg fara a necesita interventia soferului. Va mai dura o perioada pana cand aceste masini vor ajunge la „maturitate” deoarece cadrul juridic adecvat pentru clienti si producatori nu a fost inca decis.”

“In 2018 vom lansa BMW i8 Roadster, urmat in 2021 de BMW i NEXT, o masina autonoma, conectata digital, cu un design inteligent si greutate redusa, un interior complet refacut si care va fi urmatorul pas al electro-mobilitatii pe sosele.”

Foarte probabil modelul Next va prelua multe dintre facilitatile deja oferite de BMW i8 si probabil din conceptul Visio Next 100.

Via futurism

Booking.com

Check Also

Cea mai mare parcare de biciclete din lume se va deschide in Utrecht

In anii 70 olandezii au inceput un amplu progam de a interzice masinile in centrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


17 − nine =

Booking.com