Home >> Energie >> Boeing testeaza biocombustibilul pentru avioanele sale

Boeing testeaza biocombustibilul pentru avioanele sale

Biocombustibilul este combustibilul obtinut din plante, biomasa sau produs de bacterii si care s-ar putea dovedi o alegere foarte buna pentru viitor. Pentru moment, exista diverse probleme ce tin de utilizarea spatiilor arabile pentru a se cultiva plantele necesare sau cantitatea mare de apa dulce care trebuie folosita. Tehnologia algelor este inca la inceput dar pare promitatoare iar obtinerea de biocombustibil din celuloza aduce alte probleme.

Cei de la Boeing au testat intensiv timp de 7 ani de zile o solutie care sa se comporte mai bine atat pentru motoarele sale (utilizarea de uleiuri si combustibil obtinute din petrol degenereaza motoarele in timp) cat si pentru mediu. Ca si putere de ardere, biocombustibilul arde mai bine decat petrolul si este si mult mai curat pentru mediu.

Solutia propusa de Boeing este folosirea unor plante numite halofitele, plante care pot creste in desert deci nu ocupa teren arabil. Mai mult, plantele pot folosi apa sarata.

Pentru a testa viabilitatea proiectului, a fost creata o facilitate pilot in Abu Dhabi care va incepe sa testeze aceasta planta. Testele vor dura circa doi ani dar daca totul merge bine, va fi folosita o zona de testare mai mare (500 hectare) pana la sfarsitul perioadei de testare. In mod optimistic, productia comerciala (mii si mi de hectare folosite) va incepe in circa 4 ani.

Check Also

In Germania consumatorii industriali sunt platiti pentru a consuma electricitate

In tranzitia catre obtinerea a 100% energie electrica din surse regenerabile pana in 2050, Germania …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *