Home >> Social >> Cainii ne inteleg sentimentele

Cainii ne inteleg sentimentele

Pentru detinatorii acestor animale aceasta informatie nu este nicio noutate, dar o echipa de cercetatori de la universitatea Elte din Ungaria au confirmat acest fapt: cainii inteleg cum ne simtim. Folosind un scaner cu rezonanta magnetica (MRI), cercetatorii au descoperit ca atunci cand e vorba de emotii, creierele cainilro sunt similare cu ale oamenilor.

Cainii nu sunt de obicei relaxati in laboratoare, dar cu un pic de dresaj si multe tratatii au fost pregatiti sa stea in scanerul magnetic, astfel incat s-au putut vedea imagini ale creierului lor in functiune.

“Stiam de mult timp ca oamenii si cainii impart acelasi mediu social, dar acum rezultatele ne arata ca oamenii si cainii au acelasi mecanism cerebral pentru a procesa informatiile sociale”, a spus Attila Andics, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Dupa ce au dresat 11 caini pentru a sta nemiscati in timp ce creierul lor era scanat, cercetatorii au verificat raspunsurile neurologice la aproximativ 200 de sunete semnificative punct de vedere emotional, de la tiuit si plans la un latrat jucaus si amuzant. Apoi au comparat rezultatele cu cele primite in urma testului facut pe oameni si au identificat similaritati izbitoare.

“Aceasta cercetare stabileste un fundament pentru o noua ramura in neurostiinta comparativa, pentru ca pana acum nu a fost posibil masurarea activitatii creierului de un non-primat si creierul primatelor intr-un singur experiment” a spus Andics.

Si la fel ca si proprietarii de caini, si cercetatorii unguri spun acelasi lucru, sa tratam companionul canin ca un prieten, nu ca un animal, pentru ca este evident ca inteleg sentimentele umane.

Pentru informatii si analize medicale pentru animalul preferat, click aici pentru a intra pe site-ul Mobile-Vet.ro.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


16 − 7 =

Booking.com