Home >> Tehnologie >> Campaniile pe Kickstarter au ajuns la aproape 1 miliard de dolari

Campaniile pe Kickstarter au ajuns la aproape 1 miliard de dolari

Cati bani credeti ca se pot strange din crowdfunding? Raspunsul ni-l da Kickstarter care se apropie de pragul de 1 miliard de dolari solicitati de diverse proiecte listate pe site. Platforma online afiseaza in mod constant aceste valori si la aceasta ora, valoarea indica 999.478.892 $, suma solicitat de 135.283 proiecte adaugate pe site.

Din aceasta suma, s-au finantat 57.071 proiecte cu peste 858 milioane dolari, adica un procent de 43.5% din proiectele adaugate au primit finantare. De retinut ca in cazul Kickstarter, banii sunt primiti doar daca campania reuseste sa stranga integral suma solicitata, in caz contrar sumele platite sunt returnate fiecarui sustinator. La un comision de 5% pentru fiecare proiect finantat, inseamna ca Kickstarter a castigat aproape 43 milioane dolari.

Urmarind categoriile in care s-au adaugat proiectele, sectiunea Jocuri apare cu cele mai putine proiecte dar cu cei mai multi bani investiti, peste 189 milioane dolari, destul de mult fata de urmatoarea categorie, Film si Video unde din 33.465 de proiecte lansate, doar 40% au fost finantate cu peste 163 milioane dolari. La polul opus, categoria Dansuri a avut si cele mai putine proiecte lansate, acesta fiind poate si motivul pentru care nu s-au strans decat 5.37 milioane dolari.

Cele mai apreciate proiecte au fost in categoria Muzica, aproape 15 mii de proiecte au fost finantate, Film si video cu peste 13.000 -dar cu cele mai multe sume intre 20 si 99.999 investite la nivel de proiect, mai exact 1698 de sustinatori – si Arta, cu peste 5600 de proiecte finantate.

La capitolul proiecte care nu au fost finantate, pe primele trei locuri se situeaza proiectele de Film si video, peste 19.000 de proiecte nu au atins valoarea de finantare solicitata, Muzica cu putin peste 12.000 de proiecte nefinantate si Publicatii cu aproape 11.000 de proiecte fara finantare. Categoria Dans este din nou ultima, doar ca in acest clasament, ultimul inseamna mai bine, doar 505 proiecte nu au reusit sa stranga finantarea dorita.

Dintre proiectele cele mai apreciate de-a lungul timpului s-au remarcat ceasurile customizabile Pebble pentru Android si iOS, care au reusit sa stranga in 2012 peste 10 milioane dolari desi suma dorita a fost de doar 100.000 dolari, Ouya, consola de jocuri video care a strans peste 8.5 milioane dolari din suma dorita de 950.000 dolari si continuarea serialului TV, Veronica Mars,care a strans peste 5.7 milioane dolari din suma dorita de 2 milioane dolari.

 

Articol oferit de FinanteazaProiecte.ro: da viata ideilor tale.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


19 − 15 =

Booking.com