Home >> Mediu >> Cand cel mai rece an este mai calduros decat cel mai cald an

Cand cel mai rece an este mai calduros decat cel mai cald an

Chiar daca previziunile sunt bazate pe modele complexe, previziuni si calcule, oamenii de stiinta vor sa ne readuca aminte ca schimbarile climatice vor avea o influenta covarsitoare asupra noastra.

„Este momentul in care temperatura medie dintr-o locatie anume sau la nivel global, este atat de influentata de schimbarile climatice incat vechiul climat este uitat. Este un fel de punct critic. […] Un oras este influentat de schimbarile climaterice cand temperatura medie din cel mai rece an este proiectat sa fie mai calduros decat media de temperatura din cel mai calduros an intre perioada 1960 si 2005.”

Un nou studiu a fost publicat in revista Nature, studiu care previzioneaza ca Pamantul in intregime, urmand cursul actual , va atinge acest punct critic in 2047. Se previzioneaza ca multe orase din lume vor ajunge in aceasta situatie.

Orasele marcate cu puncte rosii sunt prevazute ca vor atinge temperatura critica foarte curand. Asta inseamna ca multe orase vor fi inundate sau vor ramane fara resurse de apa potabila.

Nu este insa prea tarziu. Reducerea gazelor de sera, dezvoltarea de noi tehnologii ecologice si folosirea lor in cat mai multe tari ar putea schimba aceasta situatie.

 

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com