Home >> Arhitectura >> Caramizile care se ansambleaza ca un joc LEGO

Caramizile care se ansambleaza ca un joc LEGO

In domeniul constructiilor s-au produs de-a lungul timpului numeroase descoperiri care au revolutionat modul in care este ridicata o constructie. Pe langa trendul actual de imprimarea 3D a caselor, o alta solutie vine de la un startup care vrea sa revolutioneze modul in care sunt folosite materialele de constructii.

Mai exact, e vorba de caramizi/blocuri de constructii cu o forma predefinita care se ansambleaza precum piesele din jocurile Lego. Ideea nu este in totalitate noua, dar modul in care sunt gandite aceste caramizi si faptul ca permite ca prin interiorul lor sa fie trasa toata tubulatura necesara, sa fie adaugata izolatie pentru casa, le vor face cu siguranta preferatele constructorilor. Caramizile sunt gandite pentru „control termic maxim, spatii complete pentru tevi, cabluri si altele asemenea, sunt deja finisate atat la interior cat si la exterior, sunt rezistente la tractiune,  permit constructia cu usurinta si pot fi folosite pentru diverse structuri gen pardoseli, tavane, pereti”.

Printre alte avantaje ecologice si de cost, o idee de baza este de a reduce dificultatea de constructie si numarul echipamentelor si resturilor asociate cu procesul de constructie. Caramizilepot fi stivuite manual si se sustin singure, nefiind nevoie de schele.

Conform dezvoltatorului, „caramizile pot fi folosite pentru construirea de case, cladiri, poduri si altele .. Caramida este construita din beton de inalta rezistenta cu proprietati unice care permite economii mari in cheltuielile de energie electrica asociate cu incalzirea si racire sezoniera. Caramida permite rididicarea unor cladiri intr-un mod mai rapid, mai ieftin, mai precis si mai rezistent decat este disponibil prin metode traditionale de construcție.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × two =

Booking.com