Home >> Tehnologie >> Care este viitorul internetului?

Care este viitorul internetului?

Internetul a schimbat radical viata fiecarui om de pe aceasta planeta. A creat noi moduri de a ne conecta cu familia si prietenii, a daramat bariere sociale si politice, a schimbat modul in care se fac afacerile si modul in care aflam despre ce se intampla in lume. Viitorul ne va arata un mod nou de a folosi internetul si utilizatorii care acum sunt miliarde, vor veni cu idei noi pentru a schimba inca odata modul in care folosim internetul.

Fiecare provider de internet cauta moduri noi de a-si adjudeca o parte din utilizatori prin oferte din cele mai variate. Cum pretul scade si conexiunile sunt mult mai rapide, internetul viitorului va oferi mai mult continut dinamic variat si disponibil la cerere oricand, oriunde. Site-uri specializate ne pun la dispozitie informatii, optiuni de testare viteza net, continut media disponibil prin streaming astfel incat internetul a trecut de la faza in care textul era modul principal de comunicare la comunicarea prin audio si video.

Evident, toata aceasta schimbare nu putea sa nu afecteze serviciile oferite de firmele implicate, care isi modifica ofertele pentru a beneficia de internet si a-l include in serviciile lor. Vorbim azi de un serviciu voiceip care tinde sa inlocuiasca sistemul clasic de telefonie fixa, aplicatii create pentru a beneficia de terminalele mobile existente pe piata si de includerea internetului in sistemele de divertisment, electrocasnice, medicina si multe alte domenii.

Majoritatea expertilor in domeniu considera ca Internetul va deveni similar energiei electrice in urmatorii ani, mai putin vizibil dar mult mai important si incorporat in viata de zi cu zi. Iata cateva din previziunile acestora:

Informatia transmisa prin intermediul internetului va fi pretutindeni, invizibila, integrata in viata de zi cu zi, prin intermediul dispozitivelor pe care le vom purta si folosi. Trendul este evident prin multitudinea de gadgeturi mobile care au aparut in ultimii ani.

Raspandirea internetului va spori conectivitatea globala, promovand relatii pozitive in randul societatilor. Internetul va schimba modul in care oamenii vor reactiona si gandi prin comparatie cu alte societati existente pe internet. Conectarea la internet va schimba modul in care se negociaza informatiile, modul in care se face politica si se schimba regimuri de putere.

Internetul obiectelor, inteligenta artificiala, realitatea augmentata si datele existente online ii va face pe oameni mai constienti de lumea si comportamentul lor. Au aparut comunitati online care diminueaza semnificatia frontierelor, vor aparea noi „natiuni” online ale celor cu interese comune si pe care statele-natiune nu le pot controla. Se vor raspandi informatiile si oportunitatile iar educatia va cunoaste un nou mod de a se integra in viata oamenilor.

Lucrurile nu sunt insa doar bune odata cu evolutia internetului. Ciberterorismul este o amenintare foarte reala, furtul de date si identitati a ajuns la cote alarmante si multe guverne folosesc Internetul atat pentru a cenzura dar si pentru a manipula oamenii. In continuare vor exista asa numitele „zone negre” ale internetului unde criminalitatea isi desfasoara activitatea, iar asta va permite autoritatilor sa isi afiseze puterea si sa actioneze in numele libertatii oamenilor, ceea ce poate duce la abuzuri.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com