Home >> Arhitectura >> Casa care produce mai multa energie decat consuma

Casa care produce mai multa energie decat consuma

Cladirile pasive energetic exista de ceva timp, dar mai nou, in Norvegia vor aparea case care vor produce dublul cantitatii necesare pentru folosirea tuturor sistemele existente in cadrul casei, alimentarea masinii electrice, iar surplusul va ti  trimis  inapoi in reteaua electrica locala.

Casa creata de centrul de cercetare ZEB din Norvegia dispune de un acoperis inclinat, care este setat la unghiul optim pentru a absorbi soare pe tot parcursul anului si, de asemenea, pentru a ajuta la ventirea naturala a casei. „Nu am vrut sa permitem tehnologiei sa fie motorul de design in casa”, spune Kristian Edwards, arhitectul care a proiectat casa. „Nu am vrut ca experienta locuintei sa fie data doar de echipamente electrice si de senzori, asa ca ne-am concentrat pe ventilatia naturala. ”

Casa a fost, de asemenea, conceputa pentru a maximiza lumina naturala, fara supraincalzire in zile lungi de vara din Norvegia, iar designul permite ca lumina sa fie in cantitate suficienta dar fara a fi suparatoare. In casa vor fi testate diverse tehnologii cum sunt cele de incalzire si racire pentru a vedea care sunt cele mai eficiente. In afara casei, va exista o piscina care va fi incalzita folosind caldura suplimentara generata de casa. Masina electrica care se va conecta la casa va servi drept baterie pentru momentele in care este nevoie de energie suplimentara.

Via Fastcoexist

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


20 − 1 =

Booking.com