Home >> Arhitectura >> Casa cu camere rotative

Casa cu camere rotative

Casa Sharifi-ha proiectata de nextoffice, este o casa speciala pentru ca are abilitatea de a fi deschisa sau inchisa, introvertita sau extrovertita. In functie de anotimpuri sau de nevoile locatarilor, volume rotative pot fi transformate pentru a schimba interiorul si exteriorul cladirii.

Construita pe un lot relativ ingust, dar adanc, resedinta are capacitatea unica de a transforma o fatada bidimensionala intr-una tridimensionala, oferind astfel capacitatea de a fi deschisa sau inchisa. Camerele din case iraniene traditionale sunt folosite in toate anotimpurile, iar cu acest design modern, aceasta casa se ​​poate face acest lucru vara cu o fatada deschisa, perforata cu terase mari sau se poate inchide in iernile lungi si reci cum sunt cele din regiunea Teheranului.

Casa este foarte spatioasa, intinzandu-se pe 1400 de metri patrati pe mai mult de 7 etaje. Cele doua etaje de subsol oferă facilitati de fitness si zone de relaxare, in timp ce la parter contine parcare si camere de menaj. Primul si al doilea etaj sunt dedicate activitatilor publice iar etajul trei si patru dispun de spatii private ale familiei.

In centrul cladirii este un spatiu care ajuta la mentinerea fiecarui etaj deschis si luminos. Poduri suspendate conecteaza cele două volume fixe care alcatuiesc structura. Camerele pot fi schimbate in functie de nevoile rezidentilor, ceea ce face casa mult mai adaptabila.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sixteen − 6 =

Booking.com