Home >> Arhitectura >> Casele modulare – solutia pentru un buget echilibrat

Casele modulare – solutia pentru un buget echilibrat

Ce este o casa modulara?

Casele modulare sunt construite in interiorul fabricilor de profil, iar produsele finite sunt impartite pe module si transportate la locatia unde vor fi ansamblate. Exista si varianta in care doar peretii sunt construiti in fabrici ( cu toate cablurile si instalatiile montate)

O casa modulara nu este o casa mobila. Odata asezata pe fundatie, nu mai poate fi mutata decat ca orice alta casa construita local. Aceste case sunt numite si case prefabricate.

Care este diferenta intre o casa modulara si o casa construita in mod traditional?

In primul rand, viteza de constructie. Pentru ca sunt construite in fabrici de profil, durata de fabricatie este de cateva saptamani spre deosebire de luni. In cazul constructiilor modulare, vremea nu influenteaza procesul de constructie. In plus, casele modulare trebuie sa se conformeze unor reguli specifice si coduri de constructie care de multe ori nu se aplica la casele construite traditional.

Iata cateva informatii despre casele modulare pe care e bine sa le stiti in caz ca va ganditi la o constructie de acest gen.

– Au acelasi ritm de depreciere ca si o casa traditionala.
– Pot fi personalizate foarte mult, in special pentru ca firmele de profil au propriul departament de proiectanti care folosesc programe gen CAD pentru proiectul casei
– Designul poate varia in stil si marime
– Pot fi folosite inclusiv pentru destinatii gen cladiri de birouri
– Nu sunt case mobile. Se construiesc separat dar sunt ancorate de fundatie.
– Sunt considerate mai ecologice decat constructiile traditionale
– Se construiesc mai repede
– Taxele, impozitele, valorile de inchiriere etc sunt identice cu cele ale unei case traditionale

Casele modulare arata toate la fel?

Din contra, casele modulare ofera design fara limite. Se poate crea orice tip de structura de la case boieresti pana la stilul mediteranean. Se pot adauga influente proprii asupra designului, materialele dorite, puteti indica planuri existente de constructie. Aproape orice plan arhitectural existent poate fi folosit pentru o casa modulara. De cele mai multe ori, firma de design are propriile proiecte din care puteti alege si pe baza carora puteti face modificarile dorite.

Cum este ansamblata o casa modulara?

Proiectul unei case modulare prevede ca aceasta sa fie impartita in sectiuni care sunt construite in fabrica. Apoi aceste sectiuni sunt transportate catre locatia dorita si ansamblate folosind macarale.
Urmariti videoclipul de mai jos pentru exemplificare:

Care sunt beneficiile unei case modulare?

Poate cel mai important ar fi pretul. Casele modulare pot fi mai ieftine pentru ca timpul de constructie este mai mic, nu mai este nevoie de inspectii de constructie (fabrica trebuie sa se ocupe de toate aceste acte). Pot fi mai eficiente energetic prin materialele de constructie folosite si izolatia aplicata. Sunt foarte multe designuri din care se poate alege, chiar exista arhitecti specializati pe case modulare. Multe firme ofera inclusiv plati in transe, cu avans si sume platite dupa ce se monteaza casa.

In Romania a luat amploare constructia de case modulare din lemn. Pretul unei astfel de case in functie de intindere si materialele folosite poate incepe de la 7.000 de euro pana la 50.000 euro. De exemplu, o casa cu doua dormitoare, un living si o baie, totul intins pe o suprafata de 70mp costa in jur de 13.000 Euro. Sau casa de lemn intinsa pe 200 mp la 20.000 euro. In pret nu sunt incluse fundatia, transportul si montajul si evident, terenul pe care se va monta constructia.

 

Via Freshome

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

2 comments

  1. MOLDOVANU LILIANA

    Puteti sa ne comunicati numele firmei care realizeaza aceste case modulare?

    Cu stima,

    Liliana Moldovanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com