Home >> Social >> Cat citesc romanii

Cat citesc romanii

Intr-un cuvant: putin. Doar 13 minute pe zi. Timpul scade odata cu varsta; copiii citesc circa 26 de minute adolescentii reduc perioada la 22 minute iar adultii citesc in medie doar 10-12 minute zilnic. In topul celor care citesc mai mult sunt femeile, persoanele cu studii superioare si persoanele trecute de 55 de ani.

Romanii aloca in medie doar o ora si jumatate pe luna pentru a participa la spectacole de teatru, cinema si pentru vizite la galeriile de arta. Mai mult timp petrec insa alaturi de prieteni in vizite, la aniversari si conversatii in familie, circa 39 minute zilnic. Pentru divertisment si cultura (spectacole de teatru, cinema, galerii de arta etc.) sunt alocate trei minute pe zi (90 de minute pe luna).

Ce citesc romanii? Cartile de fictiune sunt in topuri, carti de cultura generala si de specialitate. Altceva? Carti motivationale, de psihologie practica, religie si spiritualitate si istorie. Romanii mai sunt interesati si de carti de economie si afaceri, biografii, memorii, divertisment, arta si design, gastronomie si foarte putini citesc dictionare si enciclopedii.

Pentru a afla care sunt cele mai apreciate carti, romanii folosesc sugestiile magazinelelor online, bloguri  si alte site-uri sau citesc ce le cade in mana. Pentru cititorii romani de toate varstele care doresc sa se apuce de citit, le recomandam trei carti din categorii diferite.

Prima noastra recomandare este pentru copii: Harry Potter si pocalul de foc. Probabil o parte dintre ei au vazut filmul dar cartea permite fiecaruia sa isi imagineze Hogwarts asa cum crede. Intriga incepe odata cu inscrierea enigmatica a lui Harry Potter in randul celor care trebuie sa participe la Turnirul celor trei Vrajitori. Lupta cu dragonii si infruntarea din cimitir cu Valdermort se vor dovedi extrem de captivante.

Pendulul lui Foucault de Umberto Eco este a doua recomandare. Numele cartii vine de la pendulul creat pentru a demonstra rotatia Pamantului iar legatura cu subiectul cartii apare spre final. Romanul impresioneaza prin legaturile facute intre templieri, ocultism, cabla, alchimie si teoria conspiratiei.

A treia recomandare este dedicata exclusiv adultilor. Pentru cei care vor sa incerce si o alta fata a divertismentului, va recomandam Revelatia, o carte despre pasiunea dusa la extrem dintre un barbat si o femeie.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eighteen − 7 =

Booking.com