Home >> Energie >> Cat de rentabile sunt panourile solare instalate pe acoperis?

Cat de rentabile sunt panourile solare instalate pe acoperis?

O astfel de intrebare ar necesita foarte multe informatii si calcule astfel incat la sfarsitul anului sa se poata da un raspuns pro sau contra. Sau, se poate folosi Google pentru asta.

Compania americana a lansat in aceste zile – pentru inceput doar unele zone din in San Francisco si Boston, dar in curand va fi lansat la nivelul USA si apoi la nivel mondial –  proiectul SunRoof, un site web disponibil la adresa google.com/sunroof care vrea sa-i ajute pe proprietarii de case sa afle daca ar trebui sau nu sa isi instaleze panouri solare si daca da, care vor fi costurile si beneficiile.

Proiectul SunRoof foloseste o abordare similara altor firme care instaleaza deja panouri solare, furnizand o imagine aeriana combinata cu informatii software deja existente in bazele de date Google pentru a oferi o aproximatie cat mai buna despre cata energie solara ajunge pe acel acoperis, cat de mare trebuie sa fie suprafata ocupata de panouri penru a atinge obiectivul de 100% energie regenerabila, si cat de multa energie va produce intr-un an bazat pe factori multiplii, care apoi pot fi folositi pentru a face calcule financiare, incluzand aici si vanzarea de energie in reteaua locala in cazul surplusului generat.

Pentru a ajuta si mai mult, odata stabilite valorile respective, Google va furniza si informatiile despre cele mai apropiate firme din zona respectiva care se ocupa de instalarea de panouri solare, reducand astfel timpul alocat pentru a gasi cel mai bun pret.

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com