Home >> Social >> In cautarea unui loc de munca

In cautarea unui loc de munca

Cautarea unui loc de munca nu este ceva usor si nici ceva ce se va rezolva de azi pe maine. Cine isi doreste un loc de munca nou va trebui sa faca din asta o munca in sine. Si asta pentru ca dureaza. Nu e vorba doar de pregatirea profesionala cat si de existenta unor locuri de munca disponibile in zona dorita. Acesta este unul din motivele migratiei de populatie din mediul rural catre orase, pentru ca la orase cresc sansele de a gasi un loc de munca.

Chiar si in cazul schimbarii profesiei, dureaza o perioada pana ne incadram in baremul solicitarilor existente. Calea catre schimbarea profesiei incepe de obicei cu o perioada de proba sau un stagiu temporar in domeniul respectiv. Optiunea este apreciata de studenti si persoane care isi doresc o schimbare de cariera. De retinut ca aceste locuri temporare in general nu sunt platite ci sunt gandite pentru a permite stagiarilor sa acumuleze experienta.

Internetul ne ajuta astazi sa gasim locuri de munca mult mai usor. Cautati pe site-urile de profil locuri de munca Constanta, locuri de munca Targu Mures sau locuri de munca Slobozia si veti gasi cu siguranta diverse anunturi adaugate. Puteti aplica online sau, acolo unde se poate, puteti merge direct la sediul firmei respective pentru a afla detalii suplimentare si daca este cazul, sa lasati un CV.

Retineti totusi ca a cauta online nu este suficient cum a lasa un CV la angajator iar nu este suficient. Intre 2% si 5% dintre oameni gasesc un loc de munca online. CV este citit in 10 secunde, deci fiti siguri ca este bine scris si prezinta informatiile clar, fara greseli.

Atunci cand compuneti un CV, ganditi-l din punct de vedere al celui care il va citi, al angajatorului. Va trebui sa-i explicati LUI ce stiti sa faceti, nu sa va explicati dumneavostra ce ati facut. Fiti cat mai concisi asupra indatoririlor si descrieti performantele obtinute la locul de munca, nu indatoririle.

Este o buna idee sa apelati la agentiile de recrutare. Acolo exista specialisti care va pot indruma si care sunt in contact cu angajatorii. Asta va permite sa aveti o sansa in plus prin firma de recrutare care va cauta locuri de munca cat mai potrivite profilului si va fi propriul agent de vanzari pentru dumneavoastra.

Cum trebuie sa abordam cautarea unui loc de munca? 

Dezvoltati un sistem de cautare a unui loc de munca. In acest fel va veti concentra pe procesul gasirii unui loc de munca, fara a fi nevoie sa va faceti griji cu privire la rezultate. Tine evidenta apelurilor pe care le faceti si interviurile pe care le obtineti. In acest fel puteti urmari interviurile. Aplicati oriunde chiar daca nu credeti ca acel angajator va avea nevoie de dumnevoastra. Nota: asta nu inseamna sa aplicati pe orice pozitie de lucru deschisa de angajator.

Creati-va un profil online. Folositi retelele de socializare si site-urile de profil si tineti profilul actualizat astfel incat sa puteti fi gasit de catre angajatori. Cereti recomandari de la fostul loc de munca si adaugati-le in profil. Daca ati facut cursuri de perfectionare, adaugati-le impreuna cu o mica descriere.

Participati la campanii ale fundatiilor si organizatiilor caritabile. Pe langa placerea pe care o puteti obtine prin ajutarea celor nevoiasi si prietenii pe care ii veti avea, s-ar putea sa gasiti si o buna oportunitate de lucru pentru viitor.

Vindeti-va foarte bine intr-un interviu. Ce puteti oferi firmei si altii nu pot? Trebuie sa fiti in masura de a va „vinde” cunostintele, capacitatea si experienta pe care o aveti.

Ganditi-va la un set de caracteristici bune , avantaje si beneficii cand va prezentati. Aveti nevoie de o poveste in care sa aratati ca sunteti o persoana de succes. Pentru ca vorbim de vanzari, vorbim de numere: care sunt rezultatele obtinute in cariera? Prezentati situatia ca si cum ati vinde un produs unui client, doar ca produsul sunteti dumnevoastra.

Cei mai multi oameni merg la o serie de interviuri si apoi se opresc. Nu va opriti. Pana cand nu veti avea o oferta clara si sigura, nu veti avea absolut nimic.

Gasirea unui loc de munca este despre prinderea un potential angajator la momentul potrivit, atunci cand acesta are nevoie pentru a angaja pe cineva cu un set de calificare pentru care sunteti persoana cea mai potrivita. Totul este un calcul economic de pierdere si castig.

Faceti orice, oricand, oriunde pentru a obtine un loc de munca, chiar daca asta inseamna sa livrati pizza, serviti la mese sau sa curatati case. Incepeti prin a intreba prietenii, cunostintele, rudele, fostii angajatori, prietenii prietenilor, oricine poate fi sansa dumneavoastra. Mandria isi are rostul doar atunci cand va puteti permite sa platiti facturile si sa va intretineti pe dumneavoastra si familia. Orice loc de munca este o rampa de lansare pentru viitor si multe firme apreciaza o persoana dispusa sa inceapa „de jos” pentru a-si demonstra capacitatea de munca.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


13 + 13 =

Booking.com