Home >> Tehnologie >> Ce au in comun pestii si legumele?
Rezervoare cu pesti langa culturi de legume

Ce au in comun pestii si legumele?

Folosirea inteligenta a resurselor si utilizarea lor pentru rezolvarea unor probleme locale le-a permis americanilor de la Urban Organics sa puna la punct un sistem prin care, pe locul unei vechi fabrici de bere, a luat nastere o ferma atipica, in care sunt crescuti laolalta pesti si.. legume. Ferma este prima de acest fel pentru producator, care o foloseste ca baza de plecare pentru dezvoltarea de noi faciliati si crearea de noi locatii in diverse orase.

„Sosul secret” pentru a creste plantele este dat de apa plina de nutrienti pompata din rezervoarele unde se cresc pesti Tilapia, apa care curge printr-un sistem de tevi si filtre pentru a iriga si fertiliza plantele, inainte de a se reintoarce filtrata de catre plante in rezervoarele unde sunt crescuti pestii. Sistemul se numeste acvaponie, o combinatie intre acvacultura (cresterea de animale si plante activatice pentru comercializare) si hidroponie (cresterea plantelor fara sol), si poate fi utilizat in multe locuri unde se doreste ca hrana proaspata sa fie obtinuta local.

In ferma creata intr-o veche structura industriala, diverse tipuri de plante stau pe trei straturi de polistiren, folosesc lumina artificiala si au radacinile in apa preluata si transportata in continuu din acvariile imense unde sunt tinuti pestii. Sistemul fara sol foloseste un sfert din apa necesara pentru a creste plante verzi in modul clasic iar energia utilizata este cu 40% mai putina decat multe cladiri de birouri. Sistemul este foarte eficient si poate oferi oricand peste proaspat si legume organice pe tot parcursul anului. Apa pentru pesti este preluata din fantani sapate local cu un pH bun pentru pesti, iar ferma dispune de o temperatura constanta pe tot parcursul anului. Filtrarea apei prin intermediul plantelor ajuta la cresterea pestilor fara ca acestia sa fie sufocati de nutrientii din apa si la randul ei, ajuta plantele sa obtina nutrientii necesari pentru crestere.

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + 8 =

Booking.com