Home >> Social >> Ce cadouri vor copiii?

Ce cadouri vor copiii?

Ce ii face pe copii sa prefere anumite jucarii? Este frecventa cu care apare jucaria la televizor in pauzele publicitare? Este dorinta de a avea ce are si colegul lui de clasa? Si ce ii diferentiaza pe unii de ceilalti -fetitele isi doresc sa se joace cu papusile si nu cu armele de jucarie iar baietilor le plac trenurile in locul ursuletilor, sau este ceea ce le indica parintii? Ce s-ar intampla daca copilul si-ar alege propriile jucarii?

Decizia de a alege un set de role pentru copii sau  papusa pe care a vazut-o la televizor este influentata de perceptia adultului asupra a ceea ce crede ca ii va face placere copilului. De fapt, parintele se transpune in locul copilului si de cele mai multe ori va cumpara ceea ce de fapt ii face lui placere.

Apare deci intrebarea, care este rolul jucariilor in viata unui copil? Sa stimuleze imaginatia? Sa fie amuzante? Faptul ca un copil se joaca cu trenulete electrice il va face sa devina mecanic de tren sau inginer? Daca isi doreste un atv pentru copii, va deveni pilot? Copiii de acum o suta de ani isi doreau bomboane, caluti de jucarie, papusi, manusi, trenulete de jucarie, carti. Copii de azi isi doresc figurine probabil vazute la televizor.

Cativa parinti s-au gandit sa faca un mic experiment. Au adunat copii intr-un magazin de jucarii si i-au lasat pe copii sa aleaga o singura jucarie. Inainte de a lua jucaria, au fost intrebati de ce au preferat acea jucarie.

Concluzia a fost clara. Copiii au ales in mare masura jucariile conforme cu stereotipurile de gen. In timp ce jocurile Lego s-au bucurat de popularitate, fetele au fost trase spre Lego Friends iar baietii fata de Lego Star Wars. Puterea filmului realizat atunci cand parintii lor au fost copii inca decide gusturile copiilor.

Este de asemenea notabil, daca nu chiar evident, ca acele companii care au avut reclame la TV au cheltuit banii cu intelepciune, pentru ca cei mai multi dintre copii au vrut un produs caruia i s-a facut reclama de multe ori. De asemenea, cand copiii nu erau hotarati ce sa ia, nu se indreptau catre cele mai mari pachete, probabil pentru ca parintii lor le-au spus ca nu isi pot permite sa le cumpere acele jucarii scumpe.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com