Home >> Social >> Ce se intampla atunci cand o corporatie ajuta la crearea unui liceu?

Ce se intampla atunci cand o corporatie ajuta la crearea unui liceu?

In 2011, IBM impreuna cu Departamentul de Educatie si Universitatea din New York au pus bazele primei scoli P-TECH – Pathways in Technology Early College High School. Sistemul, care isi propune sa indrume liceeni catre tehnologie inca din cadrul liceului, este un sistem public care se extinde in SUA, fiind preluat mai nou si de catre compania germana SAP, care tocmai a deschis primul sau liceu B-TECH (Business Technology Early College High School) in Queen, New York.

In cazul liceului P-TECH liceenii sunt inscrisi pentru sase ani, perioada in care acestia primesc pregatire intensiva in stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM). Efortul este creat pentru a stimula abiliatile de care elevii vor avea nevoie pentru a fi angajati si a trece de la sistemul generalizat de invatare catre un sistem particularizat.  Studentii P-TECH au optiunea de a se specializa in tehnologia sistemelor de calcul sau tehnologia ingineriei electromecanice, si multe ore se desfasoara in campusul universitatii din New York.

Desi perioada este de 6 ani, patru dintre acestia sunt dedicati invatarii in cadrul liceului in timp ce ultimii doi sunt pentru pregatire in cadrul firmei, internship. Chiar si asa, studentii nu au asigurat locul de munca, dar cu siguranta au un avantaj in fata celorlalti competitori prin experienta acumulata de-a lungul anilor. Alte 16 scoli P-TECH vor fi deschise pe parcursul SUA in urmatoarele luni si se preconizeaza ca pana in 2018, doar in SUA vor exista peste 8 milioane de locuri de munca care necesita pregatire STEM.

La liceele BTECH, elevii au ore de fizica, istorie, educatie fizica, la fel ca intr-un liceu clasic. Dar dupa amiaza, acestia continua cursurile pana la ora 16 in domenii ce tin de afaceri si tehnologie, in functie de selectia facuta la inscriere, fiecare primind de la bun inceput un mentor din cadrul SAP. La randul lor, profesorii au si ei mentori din cadrul SAP. In ultimii doi din cei sase ani elevii trec de la liceu in cadrul campusului universitar, unde alterneaza intre cursuri si internship. La sfarsitul celor sase ani, elevilor li se vor inmana diplome pentru absolvirea unui sistem de programe de afaceri sau tehnologia informatiei, si vor avea suficiente cunostinte pentru a putea aplica la joburi in cadrul SAP sau companiilor partenere.  Alte licee BTECH vor fi deschise in SUA si Canada in urmatoarea perioada.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com