Home >> Tehnologie >> Ce se poate printa cu o imprimanta 3D

Ce se poate printa cu o imprimanta 3D

In principiu, orice. Vreti ceva de mancare? Sau poate o chitara electrica? Ceva ceramica unicat? Va ganditi sa deveniti designer de pantofi si bijuterii? Lista este deschisa tuturor posibilitatilor. Sa luam cateva exemple.

Chitara electrica

Acesta este un bun exemplu care arata complexitatea desenelor si modelelor care pot fi create cu imprimante 3D.

 

 

Mancare comestibila

Creatorii sistemelor de imprimare au reusit sa conceapa imprimante 3D create pentru a imprima orice, de la friptură si hot-dog pana la boabe de orez. Echipat cu cartuse care pulverizeaza o pudra comestibila, imprimanta va mai adauga apa si cantitati minuscule de ingrediente, ca de exemplu legume verzi pentru a crea alimente comestibile care arata ca cele pe care le mancam zi de zi.

 

 

Organe umane

Chiar daca este intr-o faza incipienta si sunt necesare multe teste pentru a ajunge in productia de masa, medicina se va schimba in viitor gratie acestor imprimante. Vorbim despre crearea de organe umane folosind celulele clientului astfel incat corpul sa nu respinga implantul. O alta utilizare este in stomatologie, prin crearea de mulaje 3D intr-un timp mult mai scurt si mult mai ieftin.

 

 

Ceramica

Este foarte posibil ca in timp, imprimantele 3D sa fie parte din lucrurile care se gasesc intr-o casa. Crearea de obiecte necesare in casa, precum ceramica, va fi ceva la ordinea zile. Sa vedem cine mai spala vasele.

 

 

Forme complexe

Ultima generatie de imprimante 3D aparute reusesc sa suplineasca solicitari din cele mai diverse si sa creeze forme foarte complexe, ca de exemplu un bloc motor. Un astfel de prototip elimina necesitatea strungurilor sau altor elemente traditionale si permit crearea de noi modele. Toti producatorii mari de automobile folosesc in acest moment imprimarea 3D in proiectare sau in procesele de fabricatie.

 

Incaltaminte

Doamnele vor fi probabil extrem de incantate si isi vor pune talentul in valoare prin crearea de incaltaminte unicat. In curand imprimantele 3D vor oferi modele de incaltaminte unice si perfect utilizabile pentru a fi purtate. Ramane de vazut din ce material vor fi facute, dar cu siguranta vor fi foarte apreciate.

 

Bijuterii

In toate formele si culorile si din aproape toate materialele (inclusiv metal) care pot fi folosite pentru o imprimanta 3D, bijuteriile au trecut intr-o noua era, a designului si creatiei personale.

 

 

Obiecte mobile

Imprimantele 3D reusesc inclusiv sa creeze forme mobile integrale, nu doar parti care apoi sa fie ansamblate. In plus, aceste obiecte sunt complet functionale, fara a mai fi nevoie de prelucrari suplimentare, cel mult de incorporarea unor sisteme suplimentare.

 

Cauti pantofi dama Asortie sau cizme de dama pentru vara?

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com