Home >> Turism >> In ce tari merg europenii in vacante

In ce tari merg europenii in vacante

Vacantele de vis ale multor oameni implica calatorii in tinuturi indepartate, exotice. Realitatea este ca cei mai multi oameni isi iau concediu relativ aproape de casa . Europenii de exemplu, tind sa nu se abata prea departe, in general cautand cel mai apropiat loc insorit la domiciliu sau in tara vecina.

Un nou sondaj cerut de catre Comisia Europeana a constatat ca rezidentii UE raman in general in tara lor de origine in timpul lor liber, 57% din persoanele din UE si-au facut excursii in propria lor tara. Mai mult de 80% dintre greci, croati si italieni si-au petrecut timpul liber aproape de casa in 2013, in timp ce maltezii, belgienii si luxemburghezii au fost mult mai dornici de a merge in strainatate.

Aproape jumatate din turistii europeni au declarat ca ei cauta soare si plaje atunci cand merg in vacanta, ceea ce explica de ce majoritatea locuitorilor din UE merg spre sud atunci cand parasesc tara lor de origine , asa cum se arata harta de mai sus. Aproximativ 15 % din totalul rezidentilor UE si-au petrecut anul trecut vacanta in Spania, cea mai populara destinatie inainte de Franta ( 11 % ) si Italia ( 10 % ), potrivit sondajului .

Ca un fapt interesant, in timp ce harta prezinta cele mai comune destinatie de vacanta internationala pentru locuitorii din fiecare tara, aceasta destinatie nu este si cea preferata pentru calatorie. La acest punct din sondaj, apar unele diferente intre destinatia in care merg oamenii cel mai frecvent si destinatia in care prefera sa fie . Finlandezi si estonieni, de exemplu, sunt cei care traverseaza cel mai des golful pentru a-si face vacantele in tara vecina, dar o pondere mai mare de calatori din ambele locuri declara ca prefera insorita Spania. E o poveste similara pentru germani , care cel mai frecvent merg in Austria, dar aparent ar prefera sa fie mai degraba in Spania .

O parte din europeni insa ca in acest an nu vor avea niciun fel de vacanta, nici macar una aproape de casa. 11 % din locuitorii din UE spun ca vor fi la munca, datorita conditiilor economice precare. Anul trecut, 6% din respondenti au spus ca nu si-au luat nicio vacanta ( din motive personale ). Nu e de mirare ca oamenii din economiile cele mai afectate din Europa, printre care Grecia, Cipru si Spania, arata cele mai mari ponderi de oameni care nu vor merge in vacanta in acest an. Hoardele de britanici , germani si a altor locuitori ai regiunii nordice le vor tine companie pe plaje ( si vor creste nivelul economiei locale) dar asta nu-i va inveseli prea mult.

Daca esti in cautare de statii cb sau detectoare radar, acceseaza site-ul oficial CBMania si vezi oferta completa.

Via Quartz

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eleven − 10 =

Booking.com