Home >> Energie >> Cea mai mare centrala solara din lume a inceput sa genereze energie

Cea mai mare centrala solara din lume a inceput sa genereze energie

Centrala care foloseste peste 300.000 de oglinzi pentru a reflecta lumina soarelui catre un turn a inceput sa livreze energie clientilor din California.

Sistemul de functionare presupune incalzirea apei sau pentru a topi sarea existenta intr-un boiler aflat intr-un turn. Turnul de energie solara este un tip de „cuptor” solar care foloseste un turn pentru a primi lumina soarelui concentrata intr-un punct. Acesta utilizează o serie de oglinzi plate, mobile (denumit heliostate) pentru a focaliza razele soarelui pe un turn colector (tinta).

Sistemul de Generare de Energie Electrica Ivanpah este detinut in comun de NRG Energy, Google si BrightSource Energy  si poate produce 392 MW la capacitate maxima. Conform NRG Energy, este suficienta energie pentru a alimenta 140.000 de case din California si a evita emiterea a peste 400.000 tone metrice de dioxid de carbon in fiecare an, echivalentul a scoate 72.000 de masini din circulatie.

Centrala se intinde pe aproape 8 km in desertul Mojave din California, avand peste 300.000 de oglinzi controlate de calculatoare care reflecta lumina solara catre un turn cu inaltimea de 137 de metri.  Puterea concentrata a soarelui permite transformarea apei in abur in boiler, abur care alimenteaza generatoarele de curent. Este de fapt o lupa la marime maxima.

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com