Home >> Arhitectura >> Cea mai mare ferma verticala din lume va fi instalata in Newark, New Jersey

Cea mai mare ferma verticala din lume va fi instalata in Newark, New Jersey

AeroFarms, o companie de agricultura urbana, are in plan transformarea unei vechi otelarii cu o suprafata de peste 6500 metri patrati intr-o ferma verticala, cea mai mare de acest fel din lume. Proiectul va costa 39 milioane USD si va furniza verdeturi pentru piata locala din New York si New Jersey.

Fermele verticale sunt solutii apreciate pentru ca pot furniza produse proaspete locuitorilor din zonele unde sunt construite. Astfel se reduce cantitatea de energie necesara pentru livrarea produselor din zonele rurale in cele urbane si in plus, ofera o alternativa viabila a la producerea de hrana, functionand pe tot parcursul anului si folosind in mod eficient apa si fertilizatorii.

AeroFarms testeaza in acest moment o ferma in Newark unde se folosesc LED-uri si sisteme aeroponice pentru cresterea plantelor. Stative cu plante sunt puse unul deasupra celuilalt pana la 10 metri inaltime. Conform companiei, AeroFarms creste in acest moment peste 100 de tipuri diferite de verdeturi si ierburi. Compania a fost fondata in 2004 si foloseste aeroponia pentru cresterea plantelor.

via Treehugger

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com