Home >> Transport >> Cea mai rapida masina electrica din lume: 2.8 secunde de la 0 la 100 km

Cea mai rapida masina electrica din lume: 2.8 secunde de la 0 la 100 km

Dacă credeti ca masinile electrice sunt lente, ei bine, uitati de asta – producatorul de masini electrice Rimac din Croatia a creat un supercar complet electric, cu 1088 de cai putere, care poate da clasa si celor mai tari masini pe combustibil. Concept_One este propulsat de patru motoare de 600 kW, care duce masina de la 0 la 100 km pe ora in doar 2.8 secunde.

Uimitoarea cantiate de putere pentru Rimac Concept_One provine de la patru seturi de motoare electrice, cate unul pentru fiecare roata . Rimac a dezvoltat un sistem All- Wheel Torque Vectoring ( AWTV ), care functionează ca o singura unitate pe steroizi pentru toate patru rotile si care permite motoarelor sa trimita puterea la fiecare roata fiecare independent de celalalt .

Fiecare roata poate accelera sau incetini de sute de ori pe secunda , ajutand soferul să ramana mereu in control. Cu toate acestea, atunci cand toate rotile lucreaza impreuna, propulseaza aceasta fiara alimentata electric la fel de repede ca un Bugatti Veyron Super Sport.

Concept_One are o viteza de top de 300 km/ora si poate merge 600 km cu o singura incarcare cu bateria sa de 92 kw/ora . Rimac Concept_One a fost prezentat la Frankfurt, in 2011 si a debutat in Marea Britanie in 2012 . Nu exista inca un anunt oficial privind pretul de vanzare, dar se pare ca doar 88 de modele vor fi disponibile spre vanzare in 2015.  Pretul este estimat undeva in jurul valorii de 1 milion dolari.

Prezentare oficiala

Tehnologia folosita

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + eighteen =

Booking.com