Home >> Tehnologie >> Ceasul ca declaratie sociala

Ceasul ca declaratie sociala

Ceasul de mana poate fi o declaratie a statutului social, o afisare a bunastarii, un pedometru sau pur si simplu un dispozitiv care indica trecerea timpului. Cele mai populare branduri de ceasuri si-au adaptat oferta, oferind dispozitive pentru toate varstele si toate genurile.  Astazi este ceva uzual sa gasim in magazine ceasuri mecanice si digitale care folosesc tehnologii inovatoare nu doar pentru a masura timpul cat si pentru a oferi multe alte informatii. Chiar daca nu se mai bucura de popularitatea de alta data, un ceas a devenit azi o declaratie de moda, schimband motivul utilizarii in cel de accesoriu in trend cu moda, fata de utilitatea care o avea in trecut.

Ceasurile cu preturi modice si ieftine sunt folosite in principal pentru indicarea orei si de cele mai multe ori sunt ceasuri electronice care folosesc quartz pentru temporizare.  Ceasurile de top, evaluate mai mult pentru aspectul estetic si faptul ca sunt produse de artizani de renume, folosesc de obicei miscari mecanice, arcuri, chiar daca sunt mult mai putin precise decat cele care folosesc quartz. Considerate a fi ceasuri de lux, multe dintre acestea afiseaza data, luna si anul, iar unele dintre ele dispun de cronometru, alarma, GPS si sisteme de monitorizare a pulsului.

Nu doar domnii sunt pasionati de orologie, desi cum spuneam, interesul nu mai este atat de natura tehnica cat tine de moda si trendul actual. Ceasurile de mana pentru domni si doamne, indiferent ca e vorba de ceasuri mecanice de dama sau ceasuri barbatesti originale , sunt cat mai trendy si au implicat in procesul de creatie si fabricare multe alte industrii auxiliare. Un ceas de top are in spate un designer care isi pune la dispozitie inventivitatea si renumele pentru a crea adevarate opere de arta care valoreaza foarte mult, datorita pietrelor pretioase si tehnologiei folosite. Emporio Armani, Channel, Gucci si multi altii si-au imprumutat numele pentru adevarate creatii artistice si fiecare designer de top are un departament specializat in acest domeniu.

Stiinta si tehnologia ajuta la evolutia si crearea ceasurilor. Chimia permite existenta unui ceas cu tritiumun izotop radioactiv al hidrogenului, pentru a crea lumina vizibila care lumineaza cadranul ceasului. Electronica a permis ceasurilor sa afiseze ora cu precizie astronomica, iar tehnologia a dus la crearea de ceasuri inteligente, conectate cu alte dispozitive si mai ales, conectate la internet. Umilul ceas a facut un salt enorm de la batul care masura trecerea soarelui pe cer pana la ceasurile care masoara timpul cu valori extrem de precise si foarte utile in diverse domenii.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com