Home >> Tehnologie >> Ceasurile inteligente
MARTIAN SMARTWATCH

Ceasurile inteligente

Toate ceasurile masoara timpul, prin afisarea orei si minutelor si uneori a secundelor. Multe dintre ele afiseaza si data curenta si zilele saptamanii. Multe au sisteme de alarma incorporate pentru a suna la o ora prestabilita. Sunt insa ceasuri care ofera mult mai mult. Este cazul ceasurilor inteligente, un nou trend care capata avant in ultima vreme, ceasuri care ofera deja multe din facilitatile existente si multe alte facilitati noi.

Ceasurile inteligente sunt disponibile in diverse variante si forme, fiind apreciate atat de amatorii de gadgeturi cat si de cei care sunt adeptii clasicelor ceasuri Timex, Rolex, Cartier etc. Unele dintre ceasurile inteligente au pornit ca o idee sustinuta chiar de viitorii clienti prin platforme online de finantare, cum este cazul ceasurilor Peeble. Istoria acestui ceas inteligent a fost interesanta de urmarit, cu succesul de multe milioane de dolari de pe KickStarter, culminand cu aparitia in magazinele unor retaileri de marca precum si prin aparitia de noi variante.

Dispozitivul care are ecran e-ink (similar Kindle pentru a face o comparatie). Chiar daca pare limitat datorita acestei optiuni (e-ink este o „cerneala” electronica care nu consuma energie cat timp sta in standby) permite dezvoltatorilor sa construiasca diverse aplicatii pe care multi utilizatori le indragesc. Un alt avantajat al ceasului este ca nu necesita un telefon pentru a functiona (nefiind o extensie a telefonului). In prima jumatate a anului 2013, Peeble a livrat 93.000 de ceasuri si a primit comenzi pentru inca 275.000. Ceasul aduce o parte din facilitatile oferite de noile ceasuri Citizen Quartz, Seiko, Casio, Swiss etc, precum si alte facilitati care au fost punctul de plecare pentru multe alte dispozitive similare.

Un exemplu este ceasul Martian (Martian Smartwatch), poate cel mai elegant ceas inteligent existent in acest moment. Spre deosebire de Peeble, Martianul este gandit ca o extensie a telefonului mobil. Chiar si asa, ceasul ofera comenzi vocale fara cablu, afisarea mesajelor si alertelor si controlul camerei telefonului. Tot in randul ceasurilor inteligente cu un design interesant creat de italieni se inscrie si I’m Watch. Arata bine, are specificatii de top si se simte solid. Chiar daca are ceva probleme de software si firmware, acestea pot fi remediate pe parcurs cu urmatoarele actualizare.

Un alt ceas inteligent apreciat este SONY SmartWatch 2 SW2 – Din lista producatorilor de ceasuri inteligente nu puteau lipsi marii producatori iar Sony incearca sa acapareze cat mai mult din piata cu acest ceas aflat la a doua generatie. Designul modern este insa umbrit de specificatii nu foarte interesante, in special faptul ca ruleaza doar in combinatie cu telefoanele care au sistem de operare Android.

Cat de apreciate vor fi aceste ceasuri ramane de vazut. Se estimeaza ca pana in 2020, piata ceasurilor inteligente va creste de la 15 milioane de unitati in 2015 la un uimitor 373 milioane dispozitive pana in 2020. La un pret mediu in acest moment de circa 100 USD si prin faptul ca la nivel global circa 55% dintre oameni poarta un ceas, vorbim deja de o industrie de miliarde de dolari.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


16 − 11 =

Booking.com