Home >> Tehnologie >> Cel mai mare „aspirator” de smog din lume a fost instalat in Olanda

Cel mai mare „aspirator” de smog din lume a fost instalat in Olanda

In Vierhavensstraat 52 in Rotterdam, Olanda a fost instalat cel mai mare utilaj din lume care va absorbi smog-ul din atmosfera si il va inlocui cu aer curat. Designerul Daan Roosegaarde a folosit Kickstarter pentru a obtine finantare pentru proiectul sau care are ca scop final reducerea poluarii in parcuri si orase.

Dispozitivul, inalt de 7 metri foloseste energie regenerabila si curata 30.000 de metri cubi de aer pe ora. Tehnologia folosita nu este diferita fata de cea a unui purificator de aer doar ca este adaptata pentru utilizarea in afara cladirilor, fiind creata special pentru parcuri si avand un design usor si modern. Cantitatea de energie necesara este aceeasi cu a unui boiler de apa, insa tehnologia patentata implica particule ionizate  si LED-uri pentru ca dispozitivul sa lumineze noaptea.

Modul de functionare este gandit ca prin incarcarea turnului cu un mic curent pozitiv, un electrod va trimite ioni pozitivi in aer, care se vor atasa la particulele de praf. Apoi, o suprafata negativa va trage aceste particule in interiorul turnului stocandu-le si curatand aerul.

Particulele obtinute vor fi comprimate in diverse bijuterii si suveniruri. Fiecare cub sub forma de bijuterie contine smogul filtrat din 1000 metri cub de aer. Sistemul va fi testat in diverse locatii, printre posibilele destinatii fiind Beijing, Ciudad de Mexico, Paris si Los Angeles.

Via inhabitat.com

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com