Home >> Tehnologie >> Cel mai mare ferma de interior din lume produce 10.000 salate verzi pe zi

Cel mai mare ferma de interior din lume produce 10.000 salate verzi pe zi

Pe principiul „nimic nu se pierde, totul se transforma”, o fosta fabrica de semiconductori a Sony Corporation din Japonia a fost transformata in cea mai mare ferma de interior din lume.

Fiziologul japonez Shigeharu Shimamura, CEO a Mirai Co., a facut un parteneriat cu General Electric Japonia pentru a-si indeplini visul sau de a folosi eficient apa, spatiul si energia in constructia unei ferme de interior. Chiar daca productia a inceput abia acum un an de zile, ferma deja livreaza cate 10.000 de salate verzi pe zi.

Ferma este situata in prefectura Miyagi, in estul Japoniei, zona care a fost grav lovit de un cutremur puternic si de tsunami-ul din 2011. La 25.000 de metri patrati, este aproape jumatate din dimensiunea unui teren de fotbal, si foloseste 17.500 de lumini cu LED-uri raspandite peste 18 de rafturi cultivate pe 15 niveluri. LED-urile au fost dezvoltate special pentru acest proiect de GE si emit lumina la lungimi de unda optime pentru cresterea plantelor, permitand controlul ciclului noapte-zi si accelerand astfel procesul de productie.

Prin controlul temperaturii, umiditatii si procesului de irigare, ferma poate reduce utilizarea cantitatii de apa la doar un procent din cantitatea necesara in agricultura conventionala in aer liber. „Ceea ce facem nu este doar crearea unui ciclude zile si nopti. Ne dorim sa obtinem cea mai buna combinatie de fotosinteza in timpul zilei si de aerisire pe timpul noptii prin controlul iluminatului si al mediului”, spune Shimamura. Sistemele existente permit sa creasca salate bogate in substante nutritive de doua ori si jumatate mai repede decat o ferma in aer liber. Deseurile sunt de asemenea reduse de la aproximativ 50 la sută pana la doar 10 la suta din recolta. Asta inseamnă o crestere de 100 de ori a productivitatii pe metru patrat. LED-uri, de asemenea, dureaza mai mult decat luminile fluorescente si consuma cu 40 la suta mai putina energie.

Echipa GE Japonia este convinsa ca fermele de interior, cum este cea din prefectura Miyagi ar putea fi o cheie pentru a rezolva penuria de alimente la nivel mondial. Partenerii de proiect lucreaza deja la fermele de interior similare in Hong Kong si in estul Rusiei.

 

Via GE Japonia

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eleven + 20 =

Booking.com